Soylu’dan ABD’nin yaptırım kararı sonrası ilk açıklama

Example HTML page

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ABD’nin 3 bakana yönelik yaptırım kararına ilişkin, ABD’nin yaptırım kararıyla ilgili, “İlk yaptırımdan sonra mal değişiminde herhangi bir değişim yoktur, arz ederim” açıklamasını yaptı.

ABD’NİN YAPTIRIM KARARI

ABD Hazine Bakanlığı, Türkiye’nin Barış Pınarı Harekatı kapsamında, Suriye’ye yönelik operasyonuna ilişkin yaptırım kararlarını duyurmuştu. Bakanlık açıklamasında, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in yaptırım listesine alındığı bildirilmişti.

İçişleri Bakanı Soylu, Cibuti İçişleri Bakanı Moumin Ahmed Cheick ve beraberindeki heyetle makamında bir araya geldi. Bakan Soylu, görüşme sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Soylu ABD’nin yaptırım kararıyla ilgili;

“İlk yaptırımdan sonra mal değişiminde herhangi bir değişim yoktur, arz ederim” açıklaması geldi.

Soylu açıklamalarına şöyle devam etti;

“20 SİVİLİMİZ HAYATINI KAYBETTİ”

“Başımıza DEAŞ’ı yerleştirenler sanki sorumlu değilmiş gibi konuşuyor. DEAŞ ile göğüs göğüse mücadele eden tek ülke biziz. PYD sınırdan attığı bine yakın havanla 20 sivilimizin ölümüne sebep verdi. İçlerinde dokuz aylık Muhammet vardı”

“21. YÜZYILIN EN ANLAMSIZ KAVRAMLARINDAN BİRİSİ TERÖRİST AYIRMAK”

“21. yüzyılın en anlamsız kavramlarından birisinin terörist ayırmak. Hemen yanı başımıza gelip DEAŞ’ı yerleştirenler, bugün sanki sorumlu değillermiş gibi konuşuyorlar. Terör örgütü PYD üzerinden DEAŞ mücadelesini meşrulaştırarak bir terör örgütünü coğrafyamızda, bölgemizde egemen kılmaya çalışıyorlar.”

“ÜLKEMİZİN BU FEDAKARLIĞI, BÜTÜN ÜLKELERİN ÇIKARINA”

“Bu güvenlik koridorunun oluşmasıyla bu bölge 21. yüzyılda barış, istikrar, kardeşlik, ekonomik gelişme ve güzel bir gelecekle buluşacaktır. Gelecek nesillerimiz, Türk’ü, Kürt’ü, Arap’ı, Müslümanı ve Hristiyanı, bu coğrafyanın tamamında barış ve esenlik içerisinde yaşayacaktır. Milletimizin ve ülkemizin yaptığı bu fedakarlık, Batı dahil dünyadaki bütün ülkelerin çıkarınadır.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir