Sosyal Markete Dev Merkez

www.haberetkin.com

www.haberetkin.com

Halen Kasımpaşa Kızılay Meydanı’nda 500 metrekarelik bir alanda hizmet veren Market, 3 bin metrekarelik kapalı alanı olan daha geniş, daha ferah bir mekana kavuşuyor. Yine Kasımpaşa’da yer alan yeni binada Lojistik Destek Merkezi de bulunuyor. Marketin yeni yerinde alışveriş yapılan bölümün haricinde gıda maddeleri için soğuk hava deposu, dondurulmuş ürün deposu, giyim deposu, temizlik ürünleri deposu ve ikinci el eşya deposu ile bu eşyaların temizlik ve bakımının yapıldığı, ihtiyaca göre her türlü malzemenin dikildiği bir de atölye yer alıyor.

Ana binada bulunan ve gelen tüm yardımların toplanma-dağıtım yeri olan dev Lojistik Destek Merkezi, bağışlanan ürün ve malzemelerin sosyal market ve şube reyonlarında yerlerini almadan önceki ilk durağı. Malzemeler, yardım zincirinin kilit noktası olan bu merkezde toplanıyor, sayımı yapılıyor, otomasyon sistemine girişi yapılıyor, barkotlanıyor, tür ve işlevine göre kasalara yerleştiriliyor, ihtiyaca göre dağıtılıyor. Merkez, Van depremi sonrasında yapılan yardım organizasyonunda da önemli görevler üstlendi. Böylece sağladığı katkı Beyoğlu sınırlarını aşmış oldu.

Uygulamanın daha da iyi işlemesi için Sosyal Market’in yeni yerinde hizmet vereceğini belirten Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan “gıda bankacılığı konusunda bir ilk olan ve artık markalaşan marketimiz birçok belediyemiz tarafından örnek alınıyor. Şubelerini açmamız için Anadolu’dan teklifler yağıyor. Sistemde, 4 bin 500 ailenin yani ortalama 20 bin kişinin, içinde 1.500 çeşit ürün bulunan modern bir marketten kendilerine verilen limitler dâhilinde tahsis edilen kredili kart sistemiyle alış veriş yapmalarına olanak sağlanıyor.” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir