SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen: IBAN’ı bir kere de burjuvaziye göndersinler

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla yangın ve sel afetleri ile ilgili ‘yardım’ kampanyası başlatılması kararına tepki gösteren SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “IBAN’ı bir kere de burjuvaziye göndersinler” dedi.

Türkiye’de yangın ve sel afetlerinden zarar gören yurttaşlar için yardım kampanyası başlatılacak. Kampanya kapsamında banka hesap numaraları da AFAD tarafından kamuoyuyla paylaşılacak. Söz konusu kampanyaya tepki gösteren SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen, “Burjuvazinin çıkarı için doğa talanına zemin hazırlayan saray rejimi, bu felaketlerin baş sorumlusu olmasına rağmen pişkinlikte sınır tanımıyor. Her fırsatta IBAN numarası göndererek halktan yardım isteyen, hiçbir sorumluluk üstlenmeyen iktidar her şeyin yükünü emekçilerin sırtındaki küfeye koymaya fazlasıyla alıştı” dedi.

Geçtiğimiz yıl ulusal gelirin yüzde 17’sini bulan vergilerin ağırlıklı kısmının emekçi halktan alındığını, şirketlerin, bankaların, rant geliri sahiplerinin ise 2020’de de toplam vergi gelirlerine doğru düzgün bir katkıda bulunmadığına dikkati çeken İşleyen, “Yaşadığımız her felakette bugün olduğu gibi IBAN numarası atıp halktan para isteyen iktidar, her daim kolladığı, her krizde borçlarını sildiği burjuvazinin servetinden hiçbir zaman bahsetmiyor. Somali’ye hibe ettiği paralarla övünen saray rejimi, ekonomik darboğazın yarattığı sorunları kendi attığı yalanlara sarılarak örtmeye çalışıyor” ifadelerini kullandı.

İşleyen’in solsiyaset.org’da yer alan yazısının tamamı şöyle:

“Yangın ve sel felaketlerinde kaybettiğimiz yurttaşlarımızdan dolayı derin üzüntü içerisindeyiz. Şüpheniz olmasın ki doğal alanlarımızı sermayenin talanına peşkeş çekerek bu felaketleri tetikleyen sömürü rejimini eninde sonunda ortadan kaldıracağız!

Burjuvazinin çıkarı için doğa talanına zemin hazırlayan saray rejimi, bu felaketlerin baş sorumlusu olmasına rağmen pişkinlikte sınır tanımıyor. Her fırsatta IBAN numarası göndererek halktan yardım isteyen, hiçbir sorumluluk üstlenmeyen iktidar her şeyin yükünü emekçilerin sırtındaki küfeye koymaya fazlasıyla alıştı! Bugün yine Resmi Gazete’de yayınlanan bir kampanyayla yangın ve sel felaketlerinde zarar gören afetzedeler için halktan para istendi. Oysa emekçiler üzerine düşenden fazlasını çoktan yerine getirmiştir! Geçtiğimiz yıl ulusal gelirin yüzde 17’sini bulan vergilerin ağırlıklı kısmı emekçi halktan alındı! Şirketler, bankalar, rant geliri sahipleri 2020’de de toplam vergi gelirlerine doğru düzgün bir katkıda bulunmadı. 833 milyar liralık toplam vergi içinde 551 milyar liralık kısmı dolaylı, tüketim vergisi gelirleri oluşturdu. Yasaklar nedeniyle ceza yağdıran hükümet hedeflediğinin çok daha üzerinde vergi toplamasına rağmen yine de bütçe açığı oluştu. Üstelik yaşadığımız her felakette bugün olduğu gibi IBAN numarası atıp halktan para isteyen iktidar, her daim kolladığı, her krizde borçlarını sildiği burjuvazinin servetinden hiçbir zaman bahsetmiyor.

‘SARAY REJİMİ, SORUNLARI KENDİ ATTIĞI YALANLARA SARILARAK ÖRTMEYE ÇALIŞIYOR’

Somali’ye hibe ettiği paralarla övünen saray rejimi, ekonomik darboğazın yarattığı sorunları kendi attığı yalanlara sarılarak örtmeye çalışıyor. Bir taraftan felaketler karşısında uluslararası çağrıda bulunan insanları hıyanetle suçlayarak ‘güçlü devletiz’ edebiyatına sımsıkı sarılırken, diğer taraftan ‘milletimiz yardımseverdir’ naralarıyla tekrar talana yelteniyor.

Sınıf devletinin sahte şanına sarılmak bu çelişkileri örtmeye yetmeyecek! Türkiye’nin dört bir yanında felaketlerin pençesinde kıvranan emekçi halkımızı bu paragöz iktidarın kurduğu talan düzenine mecbur bırakmayacağız!”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir