SOL Parti: Anayasa tuzağını ve bu karanlık düzeni #ToptanReddedelim

Yeni anayasa tartışmalarına ilişkin bir açıklama yapan SOL Parti, yeni anayasa önerisinin iktidarın güç kaybını önlemek için kurulan yeni bir tuzak olduğunu belirterek, söz konusu tartışmaları reddetmeye çağırdı. Açıklamada, “Bu iktidarın meşruiyeti Saray’ın bahçe duvarlarının ötesine bile geçemiyor. Dayatılan yeni anayasa önerisi toptan reddedilmelidir” denildi.

İktidarın yeni anayasa çağrılarına ilişkin açıklama yapan SOL Parti, her koşulda ülkeyi ateşe atmaktan çekinmeyen iktidarın yeni anayasa önerisinin Saray iktidarının artık iyiden iyiye aksayan yönetme kabiliyetini ve güç kaybını önlemek için kurulan yeni bir tuzaktan başka bir anlam taşımadığını kaydetti.

İktidarın, demokratikleşme aldatmacası eşliğinde yetkilerini daha da artıracak bir yeni anayasa planını gündeme sokmanın peşinde koştuğuna dikkat çekilen açıklamada, “Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel krizden çıkışı bu harami saltanatına son vermekten geçecektir” denildi.

SOL Parti tarafından yapılan açıklamanın tamamı şöyle:

Her koşulda memleketi ateşe atmaktan çekinmeyen iktidar, en yavan faşist demagojiye, yalana, hile, baskı ve şiddete başvurarak ülkeyi idare etmeye çalışıyor.

Covid-19 salgını pençesinde kıvranan halkın talep ve itirazları Saray iktidarı tarafından görmezden geliniyor. Boğaziçi öğrencilerinin direnişinde de gördüğümüz üzere toplumun her türlü itirazı yine ve alışılageldik üzere “terörist” yaftası yapıştırılarak kriminalize edilmeye, şiddetle bastırılmaya çalışılıyor.

Durmaksızın süren zamlar ve hayat pahalılığı altında ezilen halkın üzerine vergi üzerine vergi bindiriliyor. Yandaş şirketlerin milyonluk vergi borçları affedilirken asgari ücretli yılda 128 gün vergi ödemek için çalışıyor. Geleceksiz, işsiz bırakılan gençlerin borçları silinmiyor hatta evlerine haciz gönderiliyor. Köylünün tarlasına, traktörüne el konuluyor.

‘ÜLKE ÇIKMAZ BİR SOKAĞA SÜRÜKLENDİ’

Ülkeyi bir çıkmaz sokağa sürükleyen, halkı perişan eden iktidar şimdi “demokratikleşme” aldatmacasıeşliğinde yetkilerini daha da artıracak bir yeni anayasa planını gündeme sokmanın peşinde koşuyor.

Anayasa önerisi Saray iktidarının artık iyiden iyiye aksayan yönetme kabiliyetini ve güç kaybını önlemek için kurulanyeni bir tuzaktan başka bir anlam taşımıyor.

Yasaya ve hukuka uymaksızın, ama daha önemlisi kamusal vicdana ve hiçbir ahlaki çerçeveye dayanmaksızın, sadece iktidarını sürdürme peşinde olan bu iktidarın meşruiyeti bugün Saray’ın bahçe duvarlarının ötesine bile geçemiyor. Böyle bir konjonktürde dayatılan yeni anayasa önerisi toptan reddedilmelidir.

Türkiye’nin AKP ve MHP bloku eliyle sokulduğu bu krizden çıkışı, halka her tür kötülüğü reva gören Cumhur İttifakı’nın tasarladığı bir anayasaile olamaz. Türkiye’nin içinde bulunduğu siyasi, ekonomik, sosyal ve kültürel krizden çıkışı bu harami saltanatına son vermekten geçecektir.

‘SİYASAL İSLAM YENİLGİYE UĞRATILMALI’

Siyasal İslamcı rejimin yenilgiye uğratılması; bu kapitalist sömürü sistemine, dinci ve mezhepçi anlayışa, saldırgan dış politikaya ciddi bir itirazı olmayan, dolayısıyla siyasi İslamcı rejimin bir biçimde devam ettirilmesinden başka anlama gelmeyecek sağ uzlaşmacı çizgilerle de başarılamaz.

SOL Parti, ucube tek adam rejiminden ülkemizi kurtarmak, baskı ve sömürü düzenini değiştirmek için kararlıdır.Umut ve cesaretle SOL bir seçeneği birlikte yaratalım.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir