” Siyasetin Temeli Gençlik ”

Example HTML page

Serkan Vural

Geleceğe dair sözümüz Var…

” Siyasetin Temeli Gençlik ”

SİYASETİMİZ GENÇ Mİ?

1950’lerde ‘’Gençlik ten bir siyasi kuvvet olarak söz edildiğini, ancak, diktatörlükle idare edilen veya demokratik düzeni pek benimseyememiş memleketlerde duyarsınız’’ diyen Bülent Ecevit’e, 2018 Türkiye’sini gören bir genç olarak hak veriyor, rahmetle anıyorum.

Günümüz Türkiye’sinde de gençler;

Sürekli olarak siyaset camiasında dilden düşmeyen, değer verilmesi gereken, fikirlerine önem verilmesi ve fikirlerini projeye döküp uygulaması gereken kesim olarak söz edilen fakat sürekli olarak sözde önem verilip özde “askı”da kalan bir kesim olarak yerini korumakta.

Siyaset arenası genç kitle özünde fazla popüler olan bir alan olmasa da her genç bireyin günlük yaşamında karşılaştığı, bilgi sahibi olduğu ve istese de istemese de yakından uzaktan ilgilendiği bir alan durumunda. Bu yüzden genç bireylerin, gelecek kaygısı yaşayan gençlerin, siyaset ile ilgilenmesi ve memleket yönetiminde söz sahibi olmak istemesi doğaldır ve hakkıdır.

Siyaset mekanizmasının ana unsuru olan partilere katılmaya çekinen veya üniversite vb yerlerde farklı başlıklar adı altında örgütlenme modelinin daha doğru olduğunu benimseyen büyük bir genç kitle mevcut. Bu kitleden oluşan güç, farkında olmadan memleketin gerçek ve normal siyasi hayatı dışında kalıp, memleketin gerçek meseleleri karşısında pasif bir durumda kalıyor.

Bu sebeple genç nesil’in kendisini siyasetin ana merkezi olan parti teşkilatlarında göstermesi en doğru karar olmakla birlikte, partilerin ve onun etkilediği memleket yönetiminin gençleşmesi açısından da önemli bir hal alacaktır.
Gençlik bir tarafta, partiler bir tarafta durdukça, ne genç nesiller bu memleketin siyasi hayatında ciddi bir rol oynayabilir, ne de partiler memleketin dahilinde söz sahibi olma konusunda başarı sağlayabilir.

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bu memleketi gözü kapalı emanet ettiği Türk Gençliği, menfaat nedir bilmeksizin, Atatürk devrimlerinin ve Cumhuriyet’in sahibi ve bekçisi olmakla birlikte memleketin dahilinde iktidara sahip olanların hata ve yanlışlarına müdahil olup gereğini yapacak çalışma ve faaliyetleri düzenleme hakkına sahiptir.

Tek Davası Memleket olan siyasi partiler, gençlik kolu örgütlenmelerine verilen önemi tepeden tırnağa gözden geçirmeli ve mahalle,ilçe,il ve genel merkezleri olmak üzere bütün kademeleriyle, hak ve adalet içinde bir yapıya sahip olması en büyük temennim.

14.07.2018
Serkan Vural
serkanvural03@hotmail.com

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir