Sera Kadıgil, ”Setra Elektrik eyleminde konuştu”: Bu halktan çaldıkları her kuruşun hesabını soracağız

Example HTML page

Cengiz ve Kolin Holding’in ortaklığıyla kurulan Satera Elektrik’te, DİSK’e bağlı Birleşik Metal – İş Sendikası’na üye oldukları için işten çıkarılan 18 işçi için Üsküdar’da Cengiz Holding’in önünde DİSK ve Birleşik Metal – İş tarafından eylem düzenlendi. Eyleme Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil de destek verdi.

Cengiz Holding önünde bir araya gelen onlarca işçi, “İşçilerin birliği sermayeyi yenecek”, “Cengiz işçiye hesap verecek”, “Satera’ya sendika halaylarla girecek” sloganları ve alkışlarla işten çıkarmaları protesto etti.

‘YEDİLER YEDİLER DOYMADILAR’

Eyleme katılan TİP Sözcüsü Kadıgil ise şu açıklamalarda bulundu:

“Üsküdar’da Cengiz Holding’in önündeyiz. Çünkü bizim elektrik işlerimizi bunlara peşkeş çektikleri yetmiyormuş gibi bunlar da kendi alt şirketlerine o işleri peşkeş çekiyorlar ve onlardan biri de Satera.

Az önce Satera’da tanıştığım, birçoğu kadın 18’den fazla işçiyi işten çıkardılar ve tek sebep, daha insanca şartlarda yaşamak için sendikaya gidip üye olmuş olmaları.

Zaten günlerdir direniyorlardı ama artık dediler ki; ‘Bu işin asıl sahibi burası değil, bu işin asıl sahibi Beşli Çete’den biri olan Cengiz Holding’tir’ O yüzden tam olarak burada haklarını aradılar ve tek değillerdi. Yanlarında Mata işçileri vardı. Onlar da lüks arabaların süper lüks parçalarını üreten insanlar.

’51 GÜN KALDI’

Yemekhanelerine bile tuvaletten su damlayan bir ortamda, çok rezil şartlarda çalıştıkları için onlar da sendikalı oldular ve onlar da işten kovuldular. Geldiğimiz noktada durum bu.

Yediler yediler doymadılar. Şimdi de işçilerin en temel, en insani haklarına çökmeye çalışıyorlar ama işçilerin sendikası DİSK de diyor ki, işçi arkadaşlarımız da ve biz de diyoruz ki ‘Buna müsaade etmeyeceğiz!’ Hem burada direnen işçilerin haklarını, hem de bu halktan çaldıkları her kuruşu fitil fitil burunlarından getireceğiz, kimsenin şüphesi olmasın. 51 gün kaldı.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir