Sera Kadıgil, Ezgi Zerkin’in ‘bir yıldır yakalanmayan’ katilini sordu

Example HTML page

İzmir’de, boşanma aşamasındaki Ezgi Zerkin’i ateşli silahla katledip kaçan Deniz Özarslan aradan geçen bir yıla rağmen yakalanmadı. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil, katilin hala yakalanmamasını TBMM gündemine taşıdı.

Kadıgil, Ezgi Zerkin’in defalarca koruma talep ettiğine dikkat çekerek Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a, “Elektronik kelepçe kararı vermeyerek Ezgi Zerkin’in katledilmesindeki ihmallerde payı bulunan ilgili hakim hakkında herhangi bir HSK soruşturması yürütülmekte midir?” diye sordu.

Kadın cinayeti, 28 Temmuz 2022’de, Mersinli Mahallesi’nde meydana geldi. Deniz Özarslan, boşanma aşamasında olduğu Ezgi Zerkin’in çalıştığı iş yerine geldi. Deniz Özarslan, ateşli silahla ateş edip, kaçtı. Zerkin, ambulansla Sağlık Bilimleri Üniversitesi İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Ezgi Zerkin’in beyin ölümü gerçekleşti. Zerkin, 11 Ağustos 2022’de hayatını kaybetti. Deniz Özarslan ise bir yıldır yakalanmadı.

ZERKİN DAHA ÖNCE DE ŞİDDET DAVASI AÇMIŞ

Kadıgil soru önergesinde şu sözlere yer verdi:

“Defalarca yapılan suç duyuruları ve koruma kararına rağmen katledilen Ezgi Zerkin’in katil zanlısı aradan geçen 1 yıllık sürece rağmen yakalanamamıştır. Özarslan’ın daha önce de hakkında açılmış şiddet davası ve cezası olduğu ortaya çıkmıştır.”

Kadıgil, Bakan Yılmaz Tunç’tan şu soruların yanıtını istedi:

“1.Ezgi Zerkin’in katili Deniz Özarslan nerededir?

2.Ezgi Zerkin’in katledilmesinin ardından geçen bir yıla rağmen katil neden bulunamamıştır? Katilin kaçak olmasında sorumluluğu bulunan kamu görevlileri hakkında herhangi bir soruşturma açılmış mıdır?

3.Katil Deniz Özarslan’a karşı defalarca koruma kararı talep eden Ezgi Zerkin’e 6284 sayılı yasa kapsamında elektronik kelepçe tedbiri uygulanarak korunması ilgili hakim tarafından neden karar altına alınmamıştır? Elektronik kelepçe kararı vermeyerek Ezgi Zerkin’in katledilmesindeki ihmallerde payı bulunan ilgili hakim hakkında herhangi bir HSK soruşturması yürütülmekte midir?”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir