Şehir ve Medeniyet Okulu, Karikatür ve Fotoğraf Atölyesi yıl sonu kapanış töreni düzenlendi

Şehir ve Medeniyet Okulu, Karikatür ve Fotoğraf Atölyesi yıl sonu kapanış töreni düzenlendi

Eyüpsultan Belediyesi Şehir ve Medeniyet Okulu, Karikatür Atölyesi ve Fotoğraf Atölyesi için yıl sonu kapanış töreni düzenlendi.

Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde gerçekleştirilen törene, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken ile birlikte Şehir ve Medeniyet Okulu, Karikatür Atölyesi ve Fotoğraf Atölyesi eğitmenleri Doç. Dr. Burak Hamza Eryiğit, Doç. Dr. Onur Şimşek, Doç. Dr. Aynur Atmaca Can, Dr. Serap Ekizler Sönmez, Prof. Dr. Haşim Şahin ve kursiyerler katıldı.

Başkan Deniz Köken tören öncesi, Zal Mahmut Paşa Külliyesi’nde kursiyerler tarafından çizilen 30 adet karikatürün ve yine kursiyerler tarafından çekilen 72 fotoğrafın yer aldığı sergiyi gezdi.

EYÜPSULTAN YENİ ESERLERLE İHYA OLUYOR

Başkan Deniz Köken törende yaptığı konuşmada: “Hem Zal Mahmut Paşa Camii avlusunu hem de avluda bulunan odaları bir sanat merkezi haline getirdik. Buralar kullanıldıkça güzelleşecek, hayat bulacak. Yakın zamanda eski belediye binasına müze ve kütüphane yapacağız. Eski Eyüpsultan Polis Karakolu’nu İstiklal Kütüphanesi yaptık, yakında onu da açacağız. Eyüpsultan Camii’nin arkasındaki hamamı da Eyüpsultan Türbesi Hamamı olarak açacağız. Caferpaşa Medresesi’nde de her ay mutlaka güzel bir sergi düzenleyeceğiz.”

BU İŞ SİZ VARSANIZ OLUYOR”

“Buralarda bizim bir şeyler yapmamız lazım ama vatandaşın da sanata karşı ilgisinin olması gerekiyor. Burası sanatın ve sanatçının merkezi olsun istiyoruz. Burası büyük bir atölye. Hiçbir şeyi kirletmeden daha güzel şeyler üreten ve el emeğinin ön plana çıkaran bir mekanizmayı da hayata geçirmemiz lazım. Bu iş siz varsanız oluyor. Sporda da, sanatta da, kültürde de böyle.” dedi.

Tören sonunda ise Başkan Deniz Köken, eğitmenlere çiçek ve sertifika takdim etti, eğitimleri başarıyla tamamlayan kursiyerlere de sertifikalarını verdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir