Reuters, İmamoğlu kararını böyle duyurdu: Erdoğan’ın rakibi…

Reuters, İmamoğlu’na verilen hapis ve siyasi yasak kararıyla ilgili, “Türkiye’de önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güçlü bir rakip olarak görülen muhalefet siyasetçisine siyasi yasak getirildi” başlığıyla dünyaya duyurdu.

Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle ‌2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, verilen cezada indirim uygulamasına yer olmadığına hükmetti.

Mahkeme ayrıca İmamoğlu’nun TCK’nın 53/1 maddesinde, “Belli hakları kullanmaktan (Anayasa Mahkemesi iptal kararı gözetilmek suretiyle) aynı maddenin 2’nci fıkrası uyarınca cezanın infazı tamamlanıncaya kadar, kendi alt soyu üzerindeki velayet vesayet ve kayyımlık yetkileri açısından ise anılan maddenin 3’üncü fıkrası uyarınca mahkum olduğu hapis cezasından koşullu salıverilinceye kadar yoksun bırakılmasına karar verildi.

REUTERS: ERDOĞAN’IN RAKİBİ

Reuters, karara ilişkin aktardığı haberinde, İmamoğlu’nun “Bu kadar insan, halkın verdiği yetkiyi alamazlar. Mücadelemiz Allah’ın izniyle daha da güçlenmeye başlıyor” açıklamasına yer vererek, söz konusu kararın Erdoğan’a olası bir rakip olarak gösterilmesi planlanan cumhurbaşkanlığı seçimi ve parlamento seçimlerinden sadece 6 ay önce geldiğini vurguladı.

Reuters haberinde, “Muhalefetteki Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) İmamoğlu, İstanbul seçimleri sonrasında yaptığı bir konuşmada, Erdoğan’ın AK Parti adayını az farkla mağlup ettiği ilk oylamayı iptal edenlerin “Ahmak” olduğunu söylediği için yargılandı İmamoğlu ise bu sözün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun kendisine karşı aynı dili kullanmasına bir yanıt olduğunu söyledi” ifadesini kullandı.

Reuters, haberin devamında “Muhalefet Türk mahkemelerinin Erdoğan’ın iradesine boyun eğdiğini söylüyor. Hükümet yargının bağımsız olduğunu söylüyor” aktarımını yaptı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir