Rami Kütüphanesi’ni günde 20 binin üzerinde kişi ziyaret ediyor

İstanbul’un en büyük Avrupa’nın ise sayılı kütüphanelerinden biri olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz günlerde Eyüpsultan’da açılışı yapılan Rami Kütüphanesi, her yaştan okuyucunun buluşma noktası haline geldi.

Çocuklardan gençlere, üniversite öğrencilerinden akademisyenlere kadar geniş bir kullanıcı kitlesine hitap eden kütüphaneyi ilk 7 günde 161 bin kişi ziyaret etti.

10 ADET İHTİSAS KÜTÜPHANESİ

Toplam 4 bin 200 kişilik oturma kapasiteli Rami Kütüphanesi’nde, Genel Eserler, Felsefe-Psikoloji, İlahiyat, Sosyal Bilimler, Dil Bilimleri, Bilim ve Teknoloji, Güzel Sanatlar-Eğlence, Spor, Edebiyat, Tarih ve Coğrafya kütüphanelerinden oluşan 10 adet ihtisas kütüphanesi bulunuyor.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK KAPALI PEYZAJ ALANINA SAHİP KÜTÜPHANESİ

220 dönümlük alan içinde, 36 bin metrekarelik kapalı alana sahip olan Rami Kütüphanesi, 51 bin metrekarelik peyzaj alanıyla Avrupa’nın en büyük kapalı peyzaj alanına sahip kütüphanesi olma özelliği taşıyor.

HER YAŞTAN OKUYUCUNUN BULUŞMA NOKTASI

Kompleks içerisinde 0-3 ile 3-6 yaş grupları arasına yönelik “bebek ve çocuk kütüphanesi,” ortaokul ve lise öğrencilerine yönelik “gençlik kütüphanesi” ve başta yüksek lisans ve doktora öğrencileri ile akademisyenlere ve araştırmacılara yönelik, her yaştan yetişkin için tasarlanan “yetişkin kütüphanesi” de yer alıyor.

Ayrıca, 20.000’i aşkın kitaptan oluşan zengin koleksiyonuyla “Atatürk İhtisas Kütüphanesi” ve yaklaşık 2 milyon kitapla birlikte kitapseverlerin hizmetine sunulan “Yazma Eserler Kütüphanesi” de kompleks içerisinde bulunuyor.

YAŞAYAN KÜTÜPHANE

Nitelikli koleksiyonları, teknolojik olanakları ve yaşam alanlarıyla her yaştan ziyaretçiye haftanın 7 günü 24 saat eşsiz bir kütüphane deneyimi sunan Rami Kütüphanesi, çalışma ve okuma alanlarının yanı sıra çok sayıda sergi ve konferans salonuna da ev sahipliği yapıyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir