PROF. DR. DOĞAN AYDAL; ”ATATÜRK SİYSİ BİR DEHADIR,” KANAL İSTANBUL ASLA YAPILMAMALI

Example HTML page

Yeniden Refah Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği basın toplantısında, Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan AYDAL, AKP İktidarına sert eleştiriler yönetti ve önemli açıklamalarda bulundu.

Kahvaltılı olarak yapılan toplantıda ilk konuşmayı Yeniden Refah Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Lokman ÇELİK yaptı.

Başkan Çelik konuşmasında, partisinin Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Doğan AYDAL’ı tanıtırken, katılımcılara da hoş geldiniz ifadesinde bulundu.

HABER ETKİN/HABER MERKEZİ; RAMAZAN YİĞİT

Prof. Doğan AYDAL Basın mensuplarına hitaben yaptığı konuşmasına “ Sizlerle aramızda hiçbir sorun yok, ancak ulusal basında bir engelleme var. Bizi kırmayıp geldiğiniz için hepinize teşekkür ederim” diyerek başladı.

AYDAL kedisinin 54’üncü hükümette müsteşar olarak görev yaptığını belirtirken bu gün ülkeyi yöneten iktidar iyi yönetseydi her şey güllük gülistanlık olsaydı, bizim de burada olmamızın bir anlamı olmazdı. Maalesef ki kurumlar emin ellerde değil. Biz gidersek her şey biter anlayışında olan işini bilmeyen acemiler tarafından yönetiliyoruz. Bu gün de bunun sonuçlarını yaşıyoruz dedi

 Prof. Dr. AYDAL sözlerine şu ifadelerle devam etti; Devlet Planlama Teşkilatı’nın (DPT) kapatılmaması gerektiğini belirterek, “ DPT açık olsaydı İstanbul Havalimanını kesinlikle yaptırmazdı. Çünkü 90 milyon kapasiteli bir Atatürk Havalimanı dolmuyorken niye yeni bir havalimanı yaptık. Bunun yanında Kütahya Havalimanı da yanlıştır. 2 milyon kapasiteli yaptılar bugün 16 bin kapasite ile çalışmakta” olduğu ifadesinde bulundu.

‘’20 YILIMIZI BETONA GÖMDÜLER’’

Prof. Dr. AYDAL sözlerine şöyle devam etti: “Bizim 20 yılımızı betona gömdüler. Satılamayan bina sayımız çoğu İstanbul’da olmak üzere 2 milyondur. Bunların toplam değeri 200 milyar liradır.

Bunu yapacağına 10 milyarlık 20 devasa fabrika kurulurdu. DPT olsaydı bunları yaptırmazdı. Köprülerin ve yolların da ihtiyaç olmayanlarını yaptırmazdı. Yaptırdıkları yolların ve köprülerin değeri 15 – 20 milyar dolar civarında ama biz bunu 50 milyar dolar olarak ödeyeceğiz.

Vatandaş bunları bedava yaptırdığımızı zannediyor” dedi. Ama öyle değil gerçek vatandaşın cebinden çıkacak bu hesapsız harcamalar dedi.

‘’TUİK GERÇEK BİR YALAN MERKEZİDİR’’

AYDAL konuşmasında TUİK’i de eleştirerek, “TUİK gerçek bir yalan merkezidir. Ben araştırmalarımda sadece Türkiye verilerini değil uluslararası verileri de inceliyorum.

Rahmetli Ecevit döneminde dışarıdan, 1 milyon ton buğday alıyoruz diye basın söylemediğini bırakmadı. Şimdi ise 50 -60 milyon ton buğday alıyoruz kimsenin sesi çıkmıyor” ifadesinde bulundu.

‘’KANAL İSTANBUL ASLA YAPILMAMALIDIR!’’

AYDAL konuşmasında Kanal İstanbul projesine de değinerek “Kanal İstanbul asla yapılmamalıdır” diyerek sözlerine şöyle devam etti: “ 1930’larda boğazlara sahip değildik.

Uluslararası bir güç koruyordu.

Lozan’da her şeyin bittiğini sanıyorduk. ‘’Mustafa Kemal Atatürk büyük bir siyasi dehadır’’.

Montrö anlaşması ile boğazları kurtarmıştır. Aynı zamanda Hatayı kurtardı. Eğer ki ömrü yetseydi ‘’Musul ve Kerkük de bu gün kurtulmuş olurdu’’.

Uluslararası imzalanmış bir anlaşmayı kısıtlarsanız, delerseniz sıkıntı olur. Hiçbir gemi 10 bin ton üzerinde Karadeniz’e çıkamaz. Toplu olarak 15 bin ton olabilir toplamı 9 gemi olmak zorundadır. Karadeniz’e çıkan yabancı bir gemi en çok 21 gün kalabilir.

Bu kadar ağır şartlar olduğu için Karadeniz’de hiç savaş çıkmıyor.

Uçak gemileri Montrö’ye göre boğazları geçemiyor.

Bizim 2 tane savunma hattımız var.

Biri Tekirdağ hattı.

Diğeri Çatalca Hattı’dır.

Bu hattın güvenliği İstanbul’da ki 1. Ordu’nun zırhlı birlikleri tarafından korunur. Bu birlikler Anadolu’ya dağıtıldı. Peki Amerikalı birlikler Dedeağaç’ta neden yığınak yapıyor?

Kanal İstanbul’u yaptığınızda üzerinde kaç köprü yapılacak. İstanbul Boğazında deniz trafiği çok fazla diyorlar. Önceden 56 bin gemi geçiyorken şimdi 38 bin geçiyor. Söylenilen her şey yalan” diye konuştu.

Prof.Dr. Doğan AYDAL’ın konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yatladı.

Olası bir erken seçimde, yada 2023 de yapılacak normal seçimde  “Hangi ittifakta yer alacaksınız?” şeklindeki soruya; Prof. AYDAL,  Cumhur ittifakında olmayacağımız ortada, ‘’3’üncü Bir ittifak ta mümkündür” cevabını verdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir