Pil Ömrünü Uzatmak İçin Ne Yapmalıyız?

Example HTML page

Pil Ömrünü Uzatmak İçin Ne Yapmalıyız?

Telefonları daha verimli kullanmak adına pil ömrünü uzatmak için ne yapmalıyız konusu pek çok kişi tarafından merak edilir. Akıllı telefonlarında pil ömrünü uzatmak için yapılan belirli hususlar vardır. Özellikle birkaç sene kullanılmış olan telefonların pil ömrünü uzatmak o telefonu çok daha uzun süreli kullanmaya yardımcı olur.

En İyi Telefon Şarj Kablosu Hangisi?

Şarj Etmek

Pil ömrünü uzatabilmek için dikkat edilmesi gereken bir nokta şarj etmektir. Pilin nasıl şarj edildiği bu anlamda önemli olacaktır. Pillerin düşük voltajda çalışması daha uzun ömürlü olması adına önemlidir. Pil kapasitesi azalmaya başladıkça bu noktaya çok dikkat etmek gerekir. Yapılan çalışmalara göre pil voltajında olan her 0.1 voltluk düşük, döngü ömrünü yaklaşık 2 katına kadar çıkarır. Bu sebeple telefonun %30 ila %80 aralığında şarj edilmesi voltajı çok daha düşük tutacaktır. Bu da pilin ömrünü biraz uzatır. Şarj etme dönemi daha kısa fakat düzenli olması da pil ömrünü uzatmak için önemli olacaktır.

Boşta Şarj Bırakılmamalıdır

Telefon %100 şarj olduktan sonra hala şarjda bırakmak telefonun pil ömrüne zarar verir. Yani gece boyunca telefonun şarjda kalması hiçbir şekilde önerilmez. Çünkü telefonun şarjı doluyken hala şarjda kalması telefonun boş yere ısınmasına neden olur. Bu durum da pil ömrünü oldukça kısaltan etkilerden biridir. Bazı telefonlar %100 şarj olduktan sonra kendi kendine şarj almayı durdurur. Bazı telefonlarda ise bu durum tam tersidir. Telefonun hızlı soğuması için özellikleri de olabilir. Bu özellik kullanılırken şarj yeniden azalır ve sonra bir daha şarj eder. Bu da telefonun kötü bir döngü içerisine girmesine neden olur. Bu durum uzun süre devam ederse pil ömrünü oldukça olumsuz yönde etkiler.

En İyi Telefon Şarj Kablosu Hangisi?
Pil Ömrünü Uzatmak İçin Ne Yapmalıyız?

Telefonun Isınması

Pil ömrünü uzatmak isteyenler telefonun ısısını yükseltmemeye dikkat etmelidir. Sıcaklık pil ömrünü oldukça etkiler. Yüksek voltaj gibi yüksek sıcaklıklara çıkarak pile baskı uygulamaktadır. Telefon düşük sıcaklıklarda tutulduğu zaman çok fazla kapasite kaybına neden olur. Ortalama 25- 40 derece arasında tutulan pillerin kapasitesi %85 ila %96 arasında olur. Telefon uzun süre şarjda kalırlarsa eğer çok fazla hızlanır. Bu nedenle son zamanlarda teknolojiyle gelişen hızlı şarj özelliği olan kablo ve adaptörlerden yararlanmak oldukça önemlidir. Telefon şarjda daha az kalacağı için buna yönelik olarak da ısısı daha düşük olacaktır. Pil ömrünü uzatmak için ne yapmalıyız sorusunu soranlar bu noktalara dikkat etmelidir.

haberetkin sponsoru teknoloji haberlerini sundu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir