Özgürlük Yürüyüşü’nde 21. gün: Erkan Baş, Cumartesi Anneleri için yürüyor

Example HTML page

Erkan Baş’a, Adalet için Hukukçular ve TİP’li Kadınlar eşlik ediyor.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın, partisinin Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutsaklarının hukuksuz şekilde tahliye edilmemesine karşı Hatay’dan başlattığı ve Ankara’da sona ermesi planlanan Özgürlük Yürüyüşü’nün 21. günü Ankara’nın Şereflikoçhisar ilçesinde başladı.

Özgürlük Yürüyüşü’nün dün tamamlanan 20. gününde Erkan Baş, “eşit yurttaşlık” için yürüdüğünü açıklamıştı. Baş’a, Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Mustafa Aslan, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkanı Cuma Erçe, Hacı Bektaş Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Taşdelen Cemevi Başkanı Hasan Sucu, Hubyar Sultan Alevi Kültür Derneği Başkanı Aydın Deniz, ABF Genel Başkan Yardımcısı İbrahim Karakaya ve Divriği Kültür ve Dayanışma Vakfı Başkanı Aziz Savaş eşlik etmişti.

Bugün Şereflikoçhisar’da başlayan 21. gün yürüyüşünde Cumartesi Anneleri için yürüdüğünü açıklayan Erkan Baş’a, , Adalet için Hukukçular ve TİP’li Kadınlar eşlik ediyor.

‘969 HAFTADIR MÜCADELEYİ BÜYÜTEN CUMARTESİ ANNELERİ İÇİN YÜRÜYORUZ’

Yürüyüş öncesi yaptığı açıklamada “Yürüyüşümüz yıllardır aradığı evladını bulamayan annelerin de yürüyüşü” diyen Erkan Baş, şunları kaydetti:

“Bugün 21 Ekim Cumartesi. Adalet için Hukukçular bugün yürüyüşümüze eşlik ediyorlar, İstanbul’dan partili arkadaşlarımız yürüyüşümüze eşlik ediyorlar, Türkiye İşçi Partili Kadınlar yürüyüşümüze eşlik ediyorlar, Türkiye Sosyal İşçi Partisi Genel Başkanı Turgut Koçak dostumuz bizimle birlikte. Hepsine yürekten teşekkür ediyorum.

Değerli yurttaşlar, yürüyüşümüz biliyorsunuz ki eşitliğe, adalete, özgürlüğe muhtaç emekçilerin, gençlerin, kadınların yürüyüşü. Yürüyüşümüz yıllardır aradığı evladını bulamayan annelerin de yürüyüşü. Bugün cumartesi. 90’lı yılların karanlığında yakınlarının, eşlerinin, dostlarının, çocuklarının kaybedilmesinin ardından 969 haftadır mücadeleyi büyüten Cumartesi Anneleri için yürüyoruz. Yürüyüşümüzün hemen başında onlara ve mücadelelerine yürekten selamlarımızı saygılarımızı iletiyoruz.

‘ADALET KAZANACAK, CUMARTESİ ANNELERİ KAZANACAK, ÖZGÜRLÜK KAZANACAK’

Kıymetli dostlar, 1995’te başlayan ve Galatasaray Meydanı’nda düzenlenen bu eylemlere bildiğiniz gibi her hafta AKP iktidarının talimatlarıyla polisler saldırıyor. Her hafta saldırıyorlar. Gözaltında kaybedilen, katledilen insanların yakınlarına akıbetlerini soran insanlara ters kelepçeyle yine gözaltı yapıyorlar. Saray bundan resmen keyif alıyor. Üstelik artık Anayasa Mahkemesi’nin verdiği hak ihlali kararını da umursamıyorlar. Anayasa Mahkemesi’nin kararlarını da çiğneyip geçiyorlar. Biz bu insanların her hafta neden darp edilerek gözaltına alındığını hiçbir zaman anlamadık. Muhtemelen anlayamayacağız da. Ancak yıllardır bıkmadan, usanmadan her hafta o meydanda olan Cumartesi Annelerini her zaman anlamaya çalışacağız. Davalarını takip edeceğiz. Uğradıkları haksızlıklara ses çıkartacağız. Her zaman yanlarında olacağız.

Sevgili arkadaşlar her hafta kayıp yakınlarını hak savunucularını engellemek için onlara şiddeti, kelepçeyi gösteren bu iktidarı insan haklarıyla hatta insanlığın kendisiyle bile hiçbir bağ kalmamıştır. Ancak biz özgürlük yürüyüşümüzden bir kez daha tekrar ediyoruz. Kaybedenler kaybedecek. Adalet kazanacak, Cumartesi Anneleri kazanacak, özgürlük kazanacak.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir