Özgürlük Yürüyüşü, 26. gününde devam ediyor

Example HTML page

Erkan Baş, KYK yurdunda yaşanan asansör faciasını gündemine aldı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş’ın, partisinin Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutsaklarının hukuksuz şekilde tahliye edilmemesine karşı Hatay’dan başlattığı ve Ankara’da sona ermesi planlanan Özgürlük Yürüyüşü, 26. gününde devam ediyor.

Erkan Baş, yürüyüşün 25. gününe Ankara’nın Gölbaşı ilçesine bağlı Emirler Köyü’nden başlamıştı. Baş’a, 25. gün yürüyüşünde TİP Sözcüsü Sera Kadıgil, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşenleri, Emek Partisi (EMEP) Genel Başkanı Selma Gürkan, Halkların Emek ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Hakkari Milletvekili Vezir Coşkun Parlak, Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Sözcüsü Barış Kayaoğlu, Toplumsal Özgürlük Partisi (TÖP) Merkez Komite Üyesi Hasan Durkal, Emekçi Hareket Partisi (EHP) Merkez Komite Üyesi Sanem Deniz Kural, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Eş Genel Başkanı Mehmet Bozgeyik ve beraberindeki heyetler eşlik etmişti.

BAŞ, ‘YEREL YÖNETİMLERE ÖZGÜRLÜK VE HALKIN HER DÜZEYDE YÖNETİME KATILMASI’ İÇİN YÜRÜYOR

Özgürlük Yürüyüşü’nün 26. Gününde, Ahiboz’dan Gölbaşı merkezine “yerel yönetimlere özgürlük ve halkın her düzeyde yönetime katılması” için yürüyen Erkan Baş’a CHP Bursa Milletvekili Kayıhan Pala, Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Esenyurt Belediye Başkanı Kemal Deniz Bozkurt, Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, Tüm Bel-Sen Genel Başkanı Erdal Bozkurt, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi ve Aliağa Belediye Meclisi CHP Başkanvekili Oğuzhan Özşahin, İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Hakan Barçın, Konak Belediye Eski Başkanı Sema Pekdaş, Hatay Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri Ahmet Bilgin ve Ümit Cahit Doğruel ile muhtarlar eşlik ediyor.

‘ADINA KAZA DEDİKLERİ BİR CİNAYETLE KARŞI KARŞIYAYIZ’

Yürüyüş öncesi yaptığı değerlendirmede, dün gece (25 Ekim) Aydın KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda asansör düşmesi sonucu bir öğrencinin yaşamını yitirdiği olaya ilişkin açıklamalarda bulundu.

TİP Genel Başkanı Baş’ın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Değerli yurttaşlar, özgürlük görüşümüzün yirmi altıncı sabahında güne maalesef yüreklerimizi dağlayan bir haberle başladık. Aydın Işıklı KYK yurdunda en az bir öğrenci kardeşimizin hayatını kaybettiği, adına kaza dedikleri bir cinayetle karşı karşıyayız. Bindikleri bakımsız asansörün düştüğü bilgileri geliyor. Türkiye’de yıllardır gençlere bir gelecek bırakmadıklarını söylüyorduk. Artık gençlere ölümden öte bir yol bırakmadılar. Ya yaşayabilecekleri bir hayat bırakmadıkları için gençler intihar ediyor ya da onları yaşatmakla mükellef olan devlete bağlı kurumlar gençleri ne yapıp edip öldürüyor. Öğrencileri başlarına sokacakları bir yuvadan mahrum bırakıyorlar. Lütfedip bir odaya tıkıştırdıklarında da dün örneğini gördüğümüz gibi maalesef öldürüyorlar.

‘ÖĞRENCİLERİ HAYATLARININ BAHARINDA SIRA ARKADAŞLARINDAN KOPARAN SARAY DÜZENİNE LANET OLSUN’

Emekçi çocuklarına yetimliği ‘kader’ diye sunuyorlardı. Şimdi emekçi çocuklarını da bir bir katlediyorlar. Lanet olsun! Lanet olsun böyle düzene diyoruz. Genç kardeşlerimizi, öğrencileri hayatlarının baharında sıra arkadaşlarından koparan Saray düzenine lanet olsun! Dün gece Aydın’da açık bir şekilde bir cinayet işlenmiş. Gençler öldürüldü. Yetmiyormuş gibi öldürülen arkadaşlarının hesabını soran, ‘Katil KYK’ sesleriyle yurdun önünde toplanan öğrencilerin üstüne utanmadan gece vakti polisleri saldırtıyorlar.

‘TÜRKİYE’Yİ EL BİRLİĞİYLE BİR GENÇ MEZARLIĞINA ÇEVİRDİNİZ’

Recep Tayyip Erdoğan! Eserinle övün. Bununla ne kadar gurur duysan, bu arsızlıkla ne kadar övünsen sana az gelir. Sarayında altın varaklı tahtında oturup gencecik insanların hayatlarını kaybetmesini izlemeye hiç mi utanmıyorsun? Hayat sana güzel tabii. Nasılsa yanına aldığın, beslediğin inşaat çeteleri, özel üniversite patronları mutlu. Gençler ölüyor, umurunuzda mı? O bakanların, yaverlerin eserleriyle övünebilirler. Türkiye’yi el birliğiyle bir genç mezarlığına çevirdiniz. Ama bunun hesabı asla mahşere kalmayacak. Sıra arkadaşlarınız dışı aldığınız gençlerin öfkesi, iktidarınızı saraylarınızı yıkacak.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir