Özgür Özel ve Meral Akşener’in görüşmesi sona erdi! ‘İttifak’ açıklaması geldi…

Example HTML page

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i İYİ Parti Genel Merkezi’nde ziyaret etti. Akşener, Özgür Özel ile gerçekleştirmesi beklenen görüşmeye ilişkin soru üzerine, “Sayın Özgür Özel randevu istedi, ben de verdim. Bilmiyorum gerisini” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in görüşmesi sona erdi. Görüşmenin ardından konuşan Akşener, “Yerel seçimlerde işbirliğini Genel İdare Kurulumuzda yeniden görüşeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i ziyaret etti. 

İYİ Parti Genel Merkezi’nde gerçekleşen görüşmede 31 Mart 2024’te yapılacak yerel seçimlerin gündeme gelmesi bekleniyor. 

2019 yerel seçimlerinde ittifak yapan iki partinin 2024 için nasıl bir karar alacağı iki genel başkanın gerçekleştireceği toplantı sonrasında şekillenecek. 

İYİ Parti Genel Merkezi’nde yapılan ziyaretinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e partinin genel sekreteri Selin Sayek Böke de eşlik etti. 

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İLK AÇIKLAMA

CHP lideri Özel, görüşmenin ardından Akşener ve heyetine teşekkürlerini ileterek, “Yerel seçimlere kendi adaylarıyla girme irade beyanları kararları vardı. Biz bu karar saygı duyduğumuz belirterek somut bir öneriyle değil, yerel seçim biraz daha esnekliği, ikili iş birliklerini kapsar. Yerel seçime yönelik olarak iş birliği içinde olup olamayacağımızı, bu kararın genel idare kurulu tarafından gözden geçirilip geçirilmeyeceğini sorduk. Sayın genel başkanımızdan bir yanıt aldık. Ben sözü kendisine bırakıyorum.” dedi. 

AKŞENER: KARAR PAZARTESİ VERİLECEK

İYİ Parti lideri Akşener ise, “Bizim 81 ilde seçime girme kararımız var. Bu öneriyi pazartesi günü Genel İdare Kurulu’nda görüşeceğiz.” şeklinde konuştu. 

DAHA ÖNCE DE MANSUR YAVAŞ ZİYARET ETMİŞTİ

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’i daha önce de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ziyaret etmişti. 

Görüşmenin ardından Yavaş tek başına bir açıklama yapmış, “Bugün sayın Genel Başkanımızın (Özgür Özel), İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e selamlarını getirdim. Bu kadar. Bundan sonrası için bir gelişme olur mu, olmaz mı bilmiyorum. İçerik olarak ben bir şey iletme durumunda değilim. Çünkü iki partinin de yetkili kurulları var. Sadece onu ilettim ve şimdi ayrılıyorum. Daha sonrasını gerek görürlerse parti kurulları bir açıklama yaparlar” ifadelerini kullanmıştı. 

Akşener de bu görüşmeyi, ‘nezaket ziyareti’ olarak değerlendirmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise Akşener ile telefonda görüşmüş, basın mensuplarına yapığı açıklamada Akşener ile her an görüşülebileceğinin sinyalini vermişti. 

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir