Öğrenciler yürüyor, Boğaziçi direniyor

Example HTML page

Boğaziçi Üniversitesi’nde rektör ataması tepkiler sürüyor. Kayyum rektör Melih Bulu’yu Rektörlük binası önünde protesto eden yüzlerce öğrenci, güney meydanda bir süre bekledikten sonra sahil tarafından Kadıköy’deki eyleme katılmak üzere Beşiktaş’a doğru yürüyüşe geçti. Öğrencilerin yürüyüşü sırasında sürücüler destek için korna çaldı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın partisinden milletvekili olmak için sıraya giren Melih Bulu’yu Boğaziçi’ne kurum dışından rektör atamasına yönelik protestolar tüm hızıyla devam ediyor.

Dün akademisyenlerin Rektörlük binasına sırtlarını dönerek protesto ettikleri Melih Bulu’yu bugün de yüzlerce öğrenci yaptıkları eylemle istifaya çağırdı.

Rektörlük binası önünde buluşan öğrenciler, “Kayyum rektör istemiyoruz” şeklinde sloganlar attı. Öğrenciler ardından ellerindeki pankartlarla güney meydanda bir süre daha protestolarını sürdürdü.

bogazici-direniyor-ogrenciler-yuruyuse-gecti-825661-1.

Öte yandan eylem sırasında Cüneyt Özdemir’in YouTube’daki yayınına katılan Melih Bulu, kendisini yuhalayan öğrencilere el salladı. Özdemir bunun üzerine “Öğrenciler size ilginç bir hoş geldin diyor” yorumunu yaptı.

Okul dışında ise polis ablukası var. Polis, bariyerlerle okul girişlerini kapatmış durumda.

bogazici-direniyor-okulun-disinda-abluka-icinde-protesto-825607-1.

METALLICA’LI İSTİFA ÇAĞRISI

Boğaziçi öğrencileri, protesto sırasında zeka dolu mesajlar vermeyi de ihmal etmedi.

Öğrenciler, dün yaptığı açıklamada hard rock müzik türünü beğendiğini ve Metallica dinlediğini söyleyen Bulu’yu, Metallica’nın ‘Master of Puppets’ şarkısını çalarak protesto çağırdı.

bogazici-direniyor-okulun-disinda-abluka-icinde-protesto-825611-1.

KADIKÖY’E YÜRÜYÜŞ

Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, güney kampüste bir süre bekledikten sonra okuldan çıkarak sahil tarafından Beşiktaş’a doğru yürüyüşe geçti. “Melih Bulu rektörümüz değildir” diyen öğrenciler, Beşiktaş’tan eyleme katılmak için Kadıköy’e geçecekler.

Öğrencilerin yürüyüşü sırasında yoldan geçen sürücüler, arabalarının kornalarıyla yürüyüşe destek verdi.

bogazici-direniyor-okulun-disinda-abluka-icinde-protesto-825640-1.

BEYAZ TV PROTESTO EDİLDİ

Yürüyüş sırasında çekim yapan Beyaz TV ekibi de öğrenciler tarafından protesto edildi. Kanalın çekim yaptığı sırada kameranın önünde duran öğrenciler, Melih Bulu aleyhine sloganlarına devam etti. Öğrenciler, Beyaz TV’nin çekimi sırasında, dünkü eylemler nedeniyle gözaltına alınan arkadaşlarının da serbest bırakılmasını talep etti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir