NATO Zirvesi’nde sonuç bildirisi açıklandı

NATO Zirvesi’nde sonuç bildirisi açıklandı

NATO zirvesi sonuç bildirisi açıklandı. Bildiride, “Müttefikler terörle mücadelede birlik ve dayanışma içinde duruyor. Gelen tehdit ve meydan okumalara karşı birlikte duruyoruz” denildi.

Brüksel’de 29 ülke liderinin katılımıyla gerçekleştirilen zirve sonra yayınlanan sonuç bildirisi, NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg tarafından açıklandı. Bildiride Rusya’nın son dönemdeki faaliyetlerinin istikrar ve güvenliği azaltığı söylenirken, NATO’nun İran’ın Ortadoğu’daki eylemlerinden kaygı duyduğu belirtildi.

TÜRKİYE MESAJI

NATO Zirvesi’nde açıklanan sonuç bildirisinde, “Türkiye’ye yönelik tehditlere karşı önlemleri artıracağız” ifadesi yer aldı

NATO devlet ve hükümet başkanlarının Brüksel’de gerçekleştirdikleri NATO Zirvesi’nde ilk gün sonuç bildirisi açıklandı. “Müttefikler terörle mücadelede birlik ve dayanışma içinde duruyor. Gelen tehdit ve meydan okumalara karşı birlikte duruyoruz” denilen bildiride, “Türkiye’ye yönelik tehditlere karşı önlemleri artıracağız. Terörle mücadelede dayanışma içerisindeyiz. Güney sınırından gelen tehditleer karşı önlemleri artıracağız.” ifadesi yer aldı.

STOLTENBERG: MAKEDONYA NATO’YA RESMEN DAVET EDİLDİ

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, örgüte üye olan 29 ülke liderinin bugün Makedonya’yı resmen NATO’ya katılmaya davet ettiğini bildirdi.

Basın toplantısında konuyla ilgili açıklama yapan Stoltenberg, “Üsküp’e üyelikle ilgili görüşmelere başlamak üzere davet yollamayı kabul ettik” ifadelerini kullandı.

Stoltenberg şöyle konuştu:

“NATO’da daha önce birçok tartışma gerçekleştirdik ve birçok fikir ayrılığına tanık olduk fakat asıl önemli olan söz konusu fikir ayrılıklarının üstesinden gelebilmemizdir.

“Bugün aldığımız kararlar bu ittifakı daha da ileriye taşıyor.

“Fikir ayrılıklarımız bizi daha da güçlendiriyor çünkü günün sonunda Kuzey Amerika ve Avrupa birlikte daha güvende.

” NATO hem Kuzey Amerika hem de Avrupa için güven sağlıyor, bu yüzden bugün NATO’nun savunmasını güçlendirecek kararlar aldık.

“Terörizmle olan mücadeleyi arttıracak ve güvenlik yükünü eşit bir şekilde paylaşacağız.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir