MSB: Suriye ateş açtı, 2 silah arkadaşımız şehit oldu

Example HTML page

Milli Savunma Bakanlığı, Suriye’nin açtığı ateş sonucu 2 askerin yaşamını yitirdiğini, 6 askerin yaralandığını duyurdu

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Suriye’de TSK’ye açılan ateş sonucu 2 askerin yaşamını yitirdiğini duyurdu.

MSB’nin açıklamasında “Bahar Kalkanı Harekâtı alanında bulunan unsurlarımıza rejimin açtığı ateş sonucu 2 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, 6 kahraman silah arkadaşımız da yaralanmıştır,” ifadelerine yer verildi.

MSB açıklamanın devamında şunları kaydetti: “Harekâtın başlangıcından bu yana 3 uçak, 8 helikopter, 3 İHA, 151 tank, 47 top/obüs, 52 ÇNRA, 8 hava savunma füze sistemi, 12 tanksavar silahı, 4 havan, 24 zırhlı araç, 27 zırhlı muharebe aracı, 34 silahlı pikap, 60 askeri araç ve 10 mühimmat deposu imha edilmiş, 3 bin 138 rejim unsuru da etkisiz hale getirilmiştir.”

BAHAR KALKANI HAREKATI

Bahar Kalkanı Harekatı, İdlib’de 33 askerin yaşamını yitirdiği hava saldırısının ardından başlatılmıştı.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) önceki gece bir askerin yaşamını yitirdiğini bir askerin de yaralandığını bildirmişti. Dün de Milli Savunma Bakanı İdlib’de bir askerin daha yaşamını yitirdiğini açıklamıştı. Öte yandan Bakanlık, dün yaptığı açıklamada ise Suriye Ordusu’na ait L-39 tipi bir savaş uçağının düşürüldüğü bilgisini paylaştı. Öte yandan Suriye Dışişleri Bakanlığı, “Türkiye’nin saldırılarına karşılık verileceğini” ifade ederek, Ankara’yı “ülkenin iç işlerine müdahale ettiği” gerekçesiyle kınadı.

KILIÇDAROĞLU’NDAN MESAJ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İdlib’de yaşamını yitiren Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer için başsağlığı mesajı yayımladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, “İdlib’den maalesef acı haberler gelmeye ve yüreğimizi yakmaya devam ediyor. Şehit olan kahraman askerimiz Piyade Uzman Çavuş Kadir Tuncer’e Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı ve sabır, yaralı kahraman askerlerimize acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun.” ifadesini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir