MİTİNG GİBİ DERNEK AÇILIŞI: EYÜPSULTAN’LI, TOKAT’LILAR EYÜPSULTAN MEYDANINA SIĞMADI

Cuma Ergün Başkanlığında kuruluşunu yapan Eyüpsultan Tokat’lılar Derneği pandemi nedeniyle uzun zamandır yapamadığı açılışını Eyüpsultan Meydanında dualar ve başta ülkemizin kurucusu Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için yapılan saygı duruşunun ardından Eyüpsultan Belediyesi Mehter’inin eşliğinde İstiklal Marşını hep bir ağızdan okuyarak açılışını gerçekleştirdi.

Haber Etkin/ Haber Merkezi

Eyüpsultan Belediye Başkanlığının katkılarıyla gerçekleşen açılışta Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız hemşerilerine yapmış olduğu çalışmalarıyla büyük emek sarf etti.

Bir diğer taraftan açılışta hemşerilerini yalnız bırakmayarak katılan CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat alanda bulunan hemşerileriyle sohbet edip dertlerini dinledi.

Ayrıca Eyüpsultan Meydanını dolduran Eyüpsultan da ikamet eden Tokat’lılara hitaben Eyüpsultan Tokat’lılar Derneği Başkanı Cuma Ergün, CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız, AK Parti Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkan Vekili Mehmet Er, CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, birer selamlama konuşması yaptılar.

Açılış konuşmasını gerçekleştiren Başkan Cuma ERGÜN Eyüpsultan meydanını dolduran hemşerilerine bir kez daha Tokat’lı olmakla gurur duydum çıkmış olduğumuz bu yolda bizleri yalnız bırakmadınız yanımızda yer aldınız tüm hemşerilerime ve Tokat dostlarına sonsuz teşekkür ederim ifadesinde bulundu.

Cuma Ergün konuşmasının devamın da; ayrıca bu alanın hazırlanmasında büyük katkısı emeği olan Eyüpsultan Belediye Başkanımız Sayın Deniz Köken’e, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcımız değerli hemşerim Cevdet Yıldız başta olmak üzere emeği geçen belediyemiz çalışanı emekçilerimize çok teşekkür ederim.

Yine her daim bizlerin yanında yer alan dertlerimizi dert edinen çok kıymetli hemşerimiz CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat’a çok teşekkür ediyorum.

Bu güzel günümüzde bizleri yalnız bırakmayan katılımıyla onurlandıran Eyüpsultan Kaymakamımız Sayın İhsan Kara beyefendiye çok teşekkür ederim.

Katılımlarıyla bizleri onurlandıran Siyasi Partilerimizin İlçe Başkanlarına ve temsilcilerine, Eyüpsultan Belediyemizin değerli meclis üyelerine, STK temsilcilerimize ve değerli Başkanlarına, TOSKON Genel Başkanımız Ahmet Yılmaz olmak üzere tüm Tokat dostlarına ve hemşerilerime sonsuz teşekkür ederim dedi.

Başkan Ergün konuşmasını; Eyüpsultan Tokat’lılar Derneğini kurmalarının ana maçı birlik ve dayanışma olduğunu belirterek sanayicimizi, iş adamlarımızı ve üreticilerimizi bir araya getirerek hem kültürümüzü tanıtmak aynı zamanda değerlerimize değer katmak istiyoruz. Bundan böyle Tokat’lıların Eyüpsultanda da bir evi var Tokat’lı hemşerilerimizi ve tüm Tokat dostlarını derneğimize bekliyoruz ifadeleriyle konuşmasını bitirdi.

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat Konuşmasında Tokat’lıların köklü, derin ve tarihsel bir kültüre sahip olduklarını, meselelere insan merkezli baktıklarını, hoşgörü kültürünü günümüze dek muhafaza ederek taşıyan insanlar olduğunu belirterek farklılıkları her zaman bütünün tamamlayıcıları olarak gördüklerini, tabi olarak böyle olunca da dayanışma ve birlik daha da bir anlam kazanıyor.

İşlerinin yoğunluğundan dolayı gelemeyen iki hemşerimizin selamları var onu sizlere iletmek istiyorum. Avcılar Belediye Başkanımız Av. Turan Hançerli ve Gökhan Günaydın’ın çok selamları var hemşerilerine dedi.

Karabat Konuşmasını günümüzde toplum olarak en fazla ihtiyacını hissettiğimiz duygu da tam bu, bunu gerçekleştirdiğimizde bizlerin birliğini, dirliğini bozmaya kimsenin gücü yetmez buna toplum bireyleri olarak hepimiz gayret göstermemiz gerekir.

Eyüpsultan Tokat’lılar Derneğimizin bu güne gelmesinde katkısı olan herkese teşekkür ederim.

İstanbul da yaşayan Tokat’lı kardeşiniz Özgür Karabat olarak bu güne kadar toplumun tüm bireylerinin sorunlarını çözme gayretimi bundan sonrada devam ettireceğim. Güzel Tokat’ımızın Eyüpsultan da ikamet eden Tokat’lılar Derneği yöneticilerine ve değerli başkanı Cuma Ergün kardeşime birlik ve dayanışma mücadelelerin de başarılar diler her daim yanlarında olduğumu belirtir, tüm katılımcıları bir kez daha sevgi ve saygılarımla selamlarım Allaha emanet olsun ifadeleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Tokatlı Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız konuşmasında protokolü selamlarken Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e de teşekkürlerini sundu. Tokat’ın geniş ve renkli kültürüne değindi. Tokat’a gitmeyenleri de bir an evvel Tokat’ı ziyaret etmeleri için davet etti. Birlik ve dirlik olmak üzere kurulan Eyüpsultan Tokatlılar Derneği açılışına katılım sağlayan herkese teşekkürlerini sunarak konuşmasını tamamladı.

Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken bugün Tokatlıyiz ancak yarın yine Eyüpsultanlı olacağız asıl markamız Eyüpsultan. Konuşmasını “Derneğin kuruluşunda bir çatı altında toplanıp bir ve beraber olmak için ricacı olduk kendilerine buradan teşekkür ediyorum” ifadesinde bulundu.

Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara Tokatlılar Derneğinin açılmasından duyduğu memnuniyeti belirtirken “Bundan sonra bir ve beraber olacağız. Kapımız ve gönlümüz Tokatlı hemşerilerimize sonuna kadar açık olacak” dedi.

CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş yapmış olduğu konuşmasında birliğin ve dayanışmanın önemine değinerek Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken’e dernek çalışmalarına ve açılışına vermiş olduğu destekten dolayı teşekkür ederim.Diğer taraftan  aynı zaman da 81 ilimizin derneğine ve çalışmalarına Yenikapı ve Maltepe Etkinlik alanını açarak destek veren 16 Milyonun İstanbul’lunun Başkanı Ekrem imamoğlu’na da buradan teşekkür ediyorum ifadesinde bulundu.

Tokatli ve aynı zamanda Eyupsultan Belediyesi Meclisi Başkan Vekili Mehmet Er konuşmasında; ” her kurtuluş mücadelesinde en fazla şehidi Tokat ili vermiştir , Tokat’ı ve Tokatlıları sevin çağrısında bulunurken “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” dedi.

Açılışa CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat, Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüpsultan Kaymakamı İhsan Kara, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Cevdet Yıldız, Eyüpsultan Belediye Başkan Yardımcısı Ali Rıza Yavuz, AK Parti Eyüpsultan Belediye Meclisi ve İBB Meclis Üyesi, Eyüpsultan Belediye Meclisi Başkan Vekili Mehmet Er, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Güler Işıkcevahir, CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, CHP Eyüpsultan İlçe Gençlik Kolu Başkanı Taylan Parlak, MHP Merkez Yönetim Kurul Üyesi; Güllü Yener, MHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Aydın Yırtıcı, Yeniden Refah Partisi Eyüpsultan ilçe Başkanı Lokman Çelik, TOKKON Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, CHP önceki dönem Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Bilal Karaca ve Mehmet Sevim, CHP 2019 Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Emel Bilenoğlu, EYT- Emeklilikte Yaşa Takılanlar Federasyonu Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak, ÇKD- Çağdaş Kadınlar Derneği Genel Başkanı Sakine Sayar, ADD- ATATÜRKÇÜ DÜŞÜNCE DERNEĞİ Eyüpsultan Şube Başkanı Yıldıray Eser, Güzeltepe Pir Sultan Abdal Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Abuzer Çetinkaya, Beyoğlu Tokatlılar Dernek Başkanı, Ahmet Aytaş, Tokatlı Yazar, Şair Sadettin Turhan, AK Parti Eyüpsultan Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Grup Başkan Vekili Ahmet Hamdi Gürbüz, AK Parti Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Cengiz Çup, CHP Eyüpsultan Belediyesi ve İBB Meclis Üyesi Grup Başkan Vekili Ali Haydar İşkar, CHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Zülfü Çakar, Ramazan Güven, Mustafa Tüysüz, MHP Eyüpsultan Belediye Meclis Üyesi Bayram Demir, Deva Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Arife Yıldırım, Gelecek Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Seyit Ahmet Gün, SGK Baş Müfettişi Murat Göktaş, İstanbul Tokat Dernekler Federasyonu Başkan Yardımcısı Uğur Çelik, Esenyurt Dernekler Federasyonu Başkanı İbrahim Beyazıt, Film yönetmeni, yapımcı Erol Koçan, Tokat’lı  İş İnsanları, çok sayıda STK temsilcileri ve Eyüpsultan da ikamet eden Tokatlılar katıldı.

İşlerinin yoğunluğu nedeniyle katılamayan başta Tokat Valisi Dr. Ozan Balcı olmak üzere çok sayıda Tokat Dostları ve Tokatlı İş İnsanları, Muhtarlar, STK temsilcileri ve Başkanları çiçek gönderdi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir