Mithat Sancar: Güçlerimizi birleştireceğiz

Example HTML page

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Ankara’da düzenlediği toplantıda milletvekili adaylarını tanıttı. Toplantıda konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Güçlerimizi birleştireceğiz, parlamentoya en güçlü temsiliyetle gireceğiz.” dedi.

Yeşil Sol Parti, bugün Ankara’da İnşaat Mühendisleri Odası Konferans Salonu’nda düzenlediği toplantıda milletvekili adaylarını tanıttı. Toplantıya, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, HDP Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, HDK Eş Sözcüleri Esengül Demir ve Cengiz Çiçek, DTK Eş Başkanı Berdan Öztürk, HDP bileşeni partilerin eş başkanları, başkanları ve sözcüleri, Emek ve Özgürlük İttifakı bileşeni partilerin eş başkanları, başkanları, sözcüleri ve 27’nci dönem milletvekilleri, Yeşil Sol Parti adayları ile partililer katıldı.

Etkinlikte, rap grubu Kejoo, Reqso ve Roni Artin’in Yeşil Sol Parti Gençlik Meclisi için hazırladığı seçim şarkısı da tanıtıldı.

Toplantıda konuşan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi Eş Sözcüleri ile HDP Eş Genel Başkanları, şunları dile getirdi:

“Bütün baskılara karşı buradayız, dimdik ayaktayız; bu da bütün zalimlere dert olsun. Değişimin gücü bizlerin elindedir. Bu sorumluluğu ve görevi asla mahkemenin inisiyatifine ve iktidarın insafına bırakamazdık, bırakmadık. Bugünlere direnerek geldik, bedel ödeyerek geldik. Şu an siyasi rehin olarak tutulan bütün yoldaşlarımızla, bütün mücadele arkadaşlarımızla, demokratik muhalefetin bütün bireyleri ile özgür günlerde buluşmamız çok yakındır. Özgür günler yakındır, geleceği omuz omuza mutlaka inşa edeceğiz. Direniş geleneğini ve gücünü inşa iradesinde buluşturduk. Yeni bir başlangıcın, demokratik cumhuriyete giden yolun kurucu öznesi olmaya geliyoruz. Üçüncü yolda birlikte yürüyoruz. İttifaklarla, bileşenlerle, bireylerle, kadın hareketiyle, gençliğin dinamik mücadelesiyle yürüyoruz, değiştirmeye geliyoruz bundan kimsenin şüphesi olmasın. En geniş mutabakatta listemizi belirledik, adaylarımızı tespit ettik. Aday belirlerken eksikliklerimiz olmadı mı, oldu. Eksiklikler varsa bunları tamamlanın yolu mücadelede kenetlenmektir. Küskünlere, küskünlüklere, isimler üzerinden, spekülasyonlara yer yok bu gelenekte. Şimdi ileriye hep birlikte, kararlılıkla bakmanın zamanı. Bizler değişimin dinamik motor gücü olmaya geliyoruz. Bu ülkede demokratik dönüşüm ancak bizimle mümkün olacaktır. Güçlerimizi birleştireceğiz, parlamentoya en güçlü temsiliyetle gireceğiz. Geleceği biz kuracağız, hedefimiz ortak, mücadelemiz birleşiktir. Herkes kendi olarak var olacak, kendi dili ile konuşacak, kendini temsil edecek. Kimse başkası adına konuşmayacak, çoğulculuğa verdiğimiz anlam bu. Listelerimizi oluştururken de bu ilkeyi esas aldık, çoğulculuk en temel ilkemizdir. Birbirimizi eleştireceğiz ama yürürken eleştireceğiz. Biz değiştireceğiz, kuracağız, bunun için yeterli tecrübemiz, birikimimiz, inancımız, halkımızın güveni var. Bizler savaşa karşı barışı, inkara karşı demokratik çözümü, tekçiliğe karşı çoğulculuğu, ayrımcılığa karşı eşitliği, zulme karşı adaleti, sömürüye karşı emeği, yalana karşı hakikati, talana karşı doğayı savunmaya geliyoruz. Geleceği bunlar üzerine kurmak bizim elimizdedir, kararlılıkla yürüyelim.”

“HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar şöyle konuştu: 

“Yeşil Sol Parti olarak yeni gözüksek de arkamızda çok güçlü bir mücadele geleneği var. Barajlarla engellenmeye çalışılan, siyasi ablukalarla yok sayılmaya çalışılan demokratik bir paradigmanın arkamızda bıraktığı mirastan güç aldığımızı ifade etmek isterim. Barajları yıkarak meclislere girdik, bugün geldiğimiz aşamada Türkiye siyasetine, bizi yok sayan, kendisine biat etmeyen bütün kimlikleri yok sayan iktidara karşı yeni bir şey kurmaya geldik. Yolumuzun yolcuları, yoldaşları çok güçlü. Eminiz kazanacağız, değiştirmek için yola çıktık. Buradayız, birlikte değiştireceğiz. Biz kazanacağız hep birlikte kazanacağız.”

“SARAY REJİMİ BİTMİŞTİR”

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın şu ifadeleri kullandı:

“Çok heyecanlıyız. Her türlü oyunu bozmak için bizi yargı sopası ile seçeneksiz bırakmak isteyenler karşısında işte Yeşil Sol Parti burada. Bu başarı sadece bizim ortak başarımız değil aynı Türkiye’nin 100 yıllık tarihinin, yaşamış olduğu bütün karanlıkların giderilmesi bakımından çok önemli bir başarı olacağına inanıyoruz. Biz sadece 600 vekille temsil edilmiyoruz. Diğer siyasi partilerden farkımız aynı zamanda sahada binlerce vekilimiz var, onlarla bu mücadeleyi yürütüyoruz. Bu seçim bizim açımızdan bir değişim, nefes alınacak umudun seçimi olacak ancak biz umutluyuz. Bu ülke ve bu ülke halkları, tek adam rejimi altında asla gelecek tayin edemezler. Siyaseten bitmiş tükenmiş bu rejim aynı zamanda saray rejimi bitmiştir. Biz kötülüklerden bu ülke halkını kurtaracağımızı burada söz veriyoruz. Savaş siyasetinden başka hiçbir şey bilmeyen bu iktidardan kurtulacağımızı da sizlerle beraber başaracağımızı da sizlerin şahsında söz vermek istiyoruz. Biz artık bir değil bin olacağız ve birlikte başaracağız.” 

“GECE GÜNDÜZ DEMEDEN ÇALIŞACAĞIZ”

HDP Eş Genel Başkanı Buldan da şu ifadeleri kullandı: 

“Uzun bir yola çıktık, değiştirmek, dönüştürmek için bu mücadeleye hep birlikte omuz verdik. 21 yıllık AKP-MHP iktidarının bu ülkede Kürtlere, Alevilere, kadınlara, muhalifim diyenlere nasıl bir zorbalık çektirdiklerini yaşadık. Her türlü zor, zorbalık, baskı ve şiddet karşısında, cezaevlerine tıkılmamıza, katledilmemize, sürgünlere gönderilmemize rağmen asla boyun eğmedik. Bundan sonra da yemin ediyoruz ki AKP’nin karşısına asla diz çökmeyeceğiz, boyun eğmeyeceğiz, biat etmeyeceğiz. Direnmekten, mücadele etmekten başka hiçbir alternatifimiz yok. Bizler bu dönem açısından parlamentoda en büyük temsiliyetle, sizlerin sesi olmaya yemin ettik. Birlikte başaracağız, kazanacağız çünkü depremzedelerimize, cezaevindeki arkadaşlarımıza, milyonlara sözümüz var. Bu sözümüzü tutmak için 14 Mayıs tarihine kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Parlamentodan en büyük kadın temsiliyetini bir kez daha bizim partimiz gösterecek çünkü Yeşil Sol demek HDP demek ve HDP’nin fikriyatı Yeşil Sol’da devam edecek. Bu dönem 45 oranında girdik ama bir dahaki dönem yüzde 45 oranı erkekler için uygulanacak.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir