Meteoroloji uyardı: Kar ve yağmur etkili olacak

Example HTML page

Hava durumu şartları adım adım sertleşirken Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından birçok bölgeye yağış uyarısı yapıldı. Yurdun önemli bölümünde yağmur yağışı beklenirken, doğuda yer yer kar görülecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumuna dair son tahminler yayınlandı. Hava Durumu raporuna göre Marmara, Ege ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi bugün yağmurlu bir gün geçirecek. Yağışların yer yer kuvvetlenmesi beklenirken Doğu Anadolu Bölgesi’nin yüksek kesimlerinde yağışlar kar olarak görülecek.

YAĞMUR VE KAR UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın güney ve batısı, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, (Ardahan hariç) Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri ile ilk saatlerde Kahramanmaraş ve çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak, Güney Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek olan yağışların; Muğla ve Antalya çevreleri ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ve Elazığ, Tunceli, Bingöl, Şırnak, Hakkâri çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerde yer yer pus ve sis bekleniyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir