Meteoroloji açıkladı: İstanbul’da şiddetli yağış ne kadar sürecek?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren yer yer etkili olmaya başlayan yağışların saat 14.00’e kadar devam etmesinin beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı uyarının ardından, İstanbul’un özellikle Anadolu Yakası’nda çok kuvvetli dolu yağışı görüldü. İstanbul’un bazı ilçelerinde aralıklı sağanak yağış etkili oluyor.

İstanbul’un Avrupa Yakası’nda Silivri, Büyükçekmece, Çatalca ve Arnavutköy ile İstanbul Boğazı çevreleri ve Anadolu Yakası’nda Kadıköy ile bazı ilçelerde aralıklı gök gürültülü sağanak yağış başladı.

Yağışın saat 12.20-14.00 saatleri arasında devam etmesinin beklendiği bildirildi.

ANİ SEL, SU BASKINI, YILDIRIM UYARISI

Öte yandan Meteoroloji tarafından yapılan uyarıda, İstanbul Boğazı çevreleri ve Anadolu Yakası’nda görülen gök gürültülü sağanak geçişlerinin, yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve hortum oluşma riski gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmasını istendi.

istanbul-da-siddetli-yagis-ne-kadar-surecek-786566-1.
Arnavutköy

ARNAVUTKÖY’DE SEL

Arnavutköy’de sağanak yağış sele neden oldu. Semt pazarının da bulunduğu sokaklar nehre dönerken yurttaşlar zor anlar yaşadı. O anlar kameralara yansıdı.

Meteoroloji’nin uyarısının ardından Arnavutköy’de başlayan yağış bazı bölgelerde sele neden oldu. Anadolu Mahallesi Mimar Sinan Caddesi’nde Salı günleri kurulan semt pazarında aşırı yağış nedeniyle yağmur giderlerinin tıkandığı pazar alanını bir anda sel bastı. Pazar kurulan cadde ve sokaklar nehre dönerken pazardakiler zor anlar yaşadı. O anlar kameralara yansıdı.

meteoroloji-acikladi-istanbul-da-siddetli-yagis-ne-kadar-surecek-786574-1.
Arnavutköy
meteoroloji-acikladi-istanbul-da-siddetli-yagis-ne-kadar-surecek-786591-1.
Taksim
meteoroloji-acikladi-istanbul-da-siddetli-yagis-ne-kadar-surecek-786570-1.
Beşiktaş
Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir