Merve Kavakçı’ya yeni görev

Malezya Büyükelçisi Merve Kavakçı, Erdoğan’ın imzasıyla Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği’ne atandı.

Bir dönem, başörtüsü nedeniyle Türkiye’nin en çok tartışılan siyasetçilerinden olan Merve Kavakçı’ya Dışişleri Bakanlığı’nda yeni görev verildi.

Resmi Gazete’de yayımlanan ve AKP Genel Başkanı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan atama kararıyla Malezya Büyükelçisi olarak görev yapan Merve Kavakçı, Dışişleri Bakanlığı Dış Politika Danışma Kurulu Üyeliği’ne atandı.

ABD VATANDAŞI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

İlk olarak 1999’da Türkiye’nin gündemine gelen Merve Kavakçı, Fazilet Partisi’nden milletvekili seçildikten sonra başörtüsüyle TBMM’ye girdi. Dönemin Başbakanı Bülent Ecevit “Burası devlete meydan okunacak yer değildir” demişti.

Kavakçı’nın 5 Mart 1999’da yemin ederek ABD vatandaşlığına geçtiği ortaya çıktı ve 13 Mayıs 1999’da Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından çıkarıldı. Yurtdışına çıkış yasağı konuldu. DGM Başsavcılığı tarafından evinde arama yaptırıldı. 1999’da ABD’ye yerleşen Kavakçı, 2017’de tekrar TC vatandaşlığına alındı. 25 Kasım 2017’de Malezye Büyükelçiliği’ne atandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir