Melek Mosso’dan ödül törenine damga vuran konuşma: Kimse susturamayacak

Example HTML page

Şarkıcı Melek Mosso, dün akşam gerçekleşen PowerTürk Müzik Ödülleri töreninde konuştu. Aldığı ödülü ‘yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınlara’ armağan ettiğini söyleyen Mosso, uzun süre alkışlandı.

Şarkıcı Melek Mosso, dün akşam Atatürk Kültür Merkezi’nde (AKM) yapılan PowerTürk Müzik Ödülleri Töreni’nde ‘Yıllar Affetmez’ isimli şarkıyla ‘En Güçlü Cover Şarkı Ödülü’nü aldı.

Ödülünü katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan ettiğini ifade eden Mosso, salondan uzun süre alkış aldı. Şarkıcının konuşması sosyal medyada da gündem oldu.

Melek Mosso, şunları söyledi:

“Ben bu ödülü yüzyıllardır bu toplumda, dünyada ötekileştirilen kıyafetleri ile, kahkahasıyla kadın olmanın gerektirdiği her şeyle yargılanan, ittirilen, katledilen bütün kadınların ruhlarına armağan olarak alıyorum.”

“SESİMİZ HİÇBİR ZAMAN KISILAMAYACAK”

“Sesimiz hiç bir zaman kısılamayacak. Ben kadın şarkıcıların, kadın sanatçıların, bu toplumda kadınlığıyla her zaman gurur duyan bir kadınım. Her zaman onların arkasında olacağım. Kimse beni susturamayacak. Konuşmaya, üretmeye ve şarkı söylemeye devam.”

Mosso törenin ardından Instagram hesabından yaptığı paylaşımda “Beni destekleyen herkese çok teşekkür ederim. Heyecandan kendimi tam ifade edemesem de beni bilen bilir. Bu ödülü başta Bergen olmak üzere bütün katledilen kız kardeşlerim için alıyorum. Katillerin iyi hal almadığı, hiçbir kadının ölüm korkusuyla yaşamadığı ve ötekileştirilmediği bir gelecek hepimizin olsun” ifadelerini kullandı.

MERVE DİZDAR DA ÖDÜLÜNÜ KADINLARA ARMAĞAN ETMİŞTİ

Oyuncu Merve Dizdar da Nuri Bilge Ceylan’ın yönetmenliğini yaptığı ‘Kuru Otlar Üstüne’ filmindeki performansıyla 76. Cannes Filim Festivali’nde aldığı En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kadınlara armağan etmişti.

Dizdar, törende şöyle konuşmuştu:

“Filmde canlandırdığım Nuray karakteri inandığı şeyler ve varoluşu için mücadele veren ve bu uğurda bedeller ödemek zorunda bırakılmış bir kadın. Onu tanımak ve anlamak için uzun uzun çalışmak isterdim ama ne yazık ki yaşadığım coğrafyada bir kadın olmak Nuray’ın ve Nuraylar’ın duygusunu doğduğum günden beri ezbere bilmeyi gerektiriyor. Ödülü Nuray ve onun gibi kadınların mücadelesine güç verebilmek için, kendine layık görülenlere boyun eğmeyip eyleme geçen, bu uğurda her şeyi göze alan ve ne olursa olsun umut etmekten vazgeçmeyen tüm kız kardeşlerime ve Türkiye’de hak ettiği güzel günleri yaşamayı bekleyen tüm mücadeleci ruhlara armağan ediyorum.”

Dizdar’ın sözleri birtakım kesimler tarafından eleştirilmişti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir