Mansur Yavaş’tan AKP’li bakana: Ruh sağlığınız iyi mi sizin?

Example HTML page

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Balıkesir’de düzenlenen Millet Buluşması’nda konuştu. Yavaş, “Kılıçdaroğlu seçilirse İHA’larımızı, SİHA’larımızı, F-16’larımızı hangara kapatırlar” diyen Tarım Bakanı Vahit Kirişçi’ye yanıt verdi.

14 Mayıs seçimlerine 17 gün kala partilerin ve ittifakların seçim çalışmaları sürüyor. Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Balıkesir de…

Kılıçdaroğlu’na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da eşlik ediyor.

Kürsüye ilk olarak Mansur Yavaş çıktı. Yavaş şunları söyledi:

– Seçime mi gidiyoruz, savaşa mı gidiyoruz anlamadık? Siyasi partiler birbirinin rakibidir. Bizim karşımızda düşman yok. Herkesin farklı düşünmesi gayet normal.

– İnsanlar daha öncesine ve şu anki duruma bakacaklar ve kendi gelecekleri için karar verecekler. Memnunsa iktidarı destekleyecekler, değilse değiştirecekler. Bu kadar basit. “Teröristleri nasıl gömdüysek, muhalefeti de gömeceğiz” diyorlar. Bu nasıl bir dil?

BİZE DÜŞEN DAHA İYİSİNİ GELİŞTİRMEK

– Son günlerde İHA’lar, SİHA’lar, TOGG seçime alet edilmeye başlandı. Bunlar bizim milli malımız. Nasıl daha önceki hükümetler ASELSAN’ı, HAVELSAN’I, ROKETSAN’I, gelen hükümetlere devrettilerse elbette İHA’lar SİHA’lar da devredilecek.

– Bize düşen çok daha iyisini geliştirmek olacaktır. Bağımsızlık bizim geleneğimizde vardır. Bağımsızlığımızı korumak için milli güvenlik politikalarımızı devam ettireceğiz. Bugün bir bakan (Tarım Bakanı Vahit Kirişçi) diyor ki “Biz gidersek İHA’ları SİHA’ları hangara gömecekler.” Ne içtiniz ne yediniz sayın bakan? Ruh sağlığınız iyi mi sizin?”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir