Malatya’da 5,6 büyüklüğünde deprem: 22 bina çöktü

Example HTML page

Merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Bazı binalarda çökmeler yaşandığı öğrenilirken, deprem bölgedeki birçok şehirde hissedildi. AFAD Deprem Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, Malatya’daki 5.6’lık depremde bir kişinin yaşamını yitirdiğini 69 kişinin yaralandığını bildirdi.

Malatya’da saat 12.04’te 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) İnternet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Çevre illerde de hissedilen deprem, 6,96 kilometre derinlikte gerçekleşti. Deprem, Malatya’nın yanı sıra Kahramanmaraş Gaziantep, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi civar illerde de hissedildi.

BAKAN ÖZER: 22 BİNA YIKILDI

Bazı binalarda çökmeler yaşandığı öğrenilirken, deprem bölgedeki birçok şehirde hissedildi. Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Malatya’daki depremde ilk belirlemelere göre 22 binanın yıkıldığını, 20 kişinin hastaneye kaldırıldığını, can kaybı olmadığını bildirdi.

BELEDİYE BAŞKANI: BABA-KIZ ENKAZ ALTINDA

Yeşilyurt Belediye Başkanı Mehmet Çınar tarafından yapılan açıklamaya göre bir baba ve kızı enkaz altında kaldı.  Çınar, “Bize ulaşan ilk bilgilere göre 4-5 binanın yıkıldığı ihbarını aldık. Şeyh Bayram ve Çavuşoğlu mahallelerinde. Temennimiz can kaybının olmaması.” diye konuştu.

GÖÇÜKLER OLUŞTU

Depremin etkisiyle Malatya’daki hasarlı bazı binalarda da göçük oluştuğu öğrenildi. Öte yandan sarsıntının ardından vatandaşların meydanlara toplandığı görüldü.

AFAD AÇIKLAMA YAPTI

AFAD’ın sosyal medya hesabından, merkez üssü Malatya’nın Yeşilyurt ilçesi olan depreme ilişkin paylaşım yapıldı.

Açıklamada, “Deprem sonrasında saha tarama çalışmaları sonucunda yıkılan binalar olduğu tespit edilmiş olup arama kurtarma ekiplerimiz bölgeye hızlıca sevk edilmiş ve çalışmaya başlamışlardır.” bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada ayrıca bölgedeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi, riskli binaların etrafında bulunulmaması uyarısı da yapıldı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir