Konkordato istemişti… Yandaş şirket iflas etti

Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, Mektebim Okulları kurucusu Ümit Kalko’nun sahibi olduğu Ümit Eğitim ve Yayıncılık Hiz. Tic. AŞ için iflas kararı verdi.

Mektebim Okulları’nın kurucusu Ümit Kalko, sahibi olduğu Ümit Eğitim AŞ için 23 Kasım 2018’de konkordato istemiş, mahkeme, şirketi hacizlere karşı korumaya almıştı. Şirket faaliyetlerinin denetimi için 3 kişilik geçici konkordato komiseri heyeti atanmıştı. Ümit Eğitim AŞ, konkordato başvurusu öncesi hacizlere maruz kalmıştı.

Şirketin durumunu görüşen Bakırköy 2. Asliye Ticaret Mahkemesi, 11 Şubat 2019’da yaptığı oturumda oybirliğiyle Ümit Eğitim ve Yayıncılık Hizmetleri A.Ş.’nin iflasına karar verdi.

KEÇİÖREN’DEKİ OKULU KAPANMIŞTI

Şirkete kayıtlı varlıklar ile Ümit Kalko adına kayıtlı varlıklara haciz konulmuştu. Şirketin yaşadığı sıkıntı nedeni ile, Mektebim’in bazı okullarında da sorunlar yaşanmıştı. Ümit Kalko’nun şirketi ait ve franchise yöntemiyle işletilen Keçiören’deki Mektebim Okulu geçen Kasım ayında kapatılmışı, buradaki öğrenci ve öğretmenlerin mağduriyetinin giderildiğini açıklanmıştı.

Mektebim Yönetim Kurulu’ndan o dönem konuyla ilgili şu açıklamay yapılmıştı: “Ümit Kalko’ya ait olan şirketler bir süredir mali sıkıntı yaşadığından konkordatoya gitmiş ve mali yükümlülüklerini yerine getiremez hale gelmiştir. Yaşanan bu sorunlar nedeniyle Mektebim Eğitim Kurumları TİC. A.Ş., Ankara Keçiören Kampüsünün tüm franchise haklarını Ümit Kalko’nun şahsına ait olan SNM Eğitim Danışmanlık SAN. TİC. LTD. ŞTİ.’den alarak marka sorumluluğunun gereği öğrenci, öğretmen ve veli mağduriyetini gidermiş, Mektebim’in Ankara’daki diğer kampüslerine nakil çalışmalarını tamamlamıştır.”

MEKTEBİM OKULLARINDA SON DURUM

Mektebim Okulları’nı kuran Ümit Kalko, şirketin yüzde 30 hissesini Suudiler’e şirketin yüzde 30 hissesini ise Ethem Sancak’ın kardeşlerine satmıştı.

Kalko, daha sonra sahibi olduğu hissesinin yüzde 25’ini Sancaklar’a devretti. Şu an Mektebim okullarının yüzde %55’i Sancak Group’ta, %30’u Gelişim Eğitim Danışmanlık A.Ş’de, %10 hisse Ümit Kalko’nun ağabeyi Yusuf Kalko’da ve kalan %5’te Mektebim şirketinde bulunuyor.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir