Kılıçdaroğlu’ndan kendisine ‘Terbiyesiz’ diyen Erdoğan’a yanıt

Kılıçdaroğlu’ndan kendisine ‘Terbiyesiz’ diyen Erdoğan’a yanıt: İnsan için ahlak, elbiseden daha önemlidir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisine yönelik ‘Terbiyesiz’ diyen AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Ben 16 şehidimizin hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğim.

Ve yine sana söylüyorum; O 5 sorunun cevabını mutlaka senden alacağım” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini hedef alan AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

Sosyal medya hesabı Twitter’dan “İnsan için ahlak, elbiseden daha önemlidir” ifadeleriyle video paylaşan Kılıçdaroğlu, “Bugün Erdoğan bana hakaret ediyor, kontrolünü kaybedip ‘Terbiyesiz’ bile diyor. Niçin söylüyor bunları? Ben 16 şehidimizin hakkını savunduğum için” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: “Ve kendisine 5 soru sordum. Şehit aileleri adına sordum. Milletimiz adına sordum. ‘5 soruya cevap ver’ dedim. En azından toplum neyin ne olup olmadığını öğrensin diye. Ama sen bütün bunları bırakıyorsun, bana hakaret ediyorsun. Hangi gerekçeyle hakaret ediyorsun, işin reklamına kaçıyorsun. Ben 16 şehidimizin hakkını sonuna kadar savunmaya devam edeceğim. Ve yine sana söylüyorum; o 5 sorunun cevabını mutlaka senden alacağım.”

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Erdoğan, 7. Olağan Ankara İl Kongresi’nde Kılıçdaroğlu’nun “13 şehidin sorumlusu Recep Tayyip Erdoğan’dır” sözlerine yanıt vermiş ve şunları söylemişti:

“Biz bu yolda 534 gündür evlat nöbeti tutan Diyarbakır annelerinin sabrıyla yürüyoruz. Bay Kemal, acaba sen o Diyarbakır annelerinin feryatlarını duydun mu? Utanmadan, sıkılmadan 13 şehidimizle ilgili olarak bunun sorumlusu Cumhurbaşkanıdır diyorsun. Sen ne yüzsüzsün ya? Sende yüz var mı? Sen nasıl oluyor da, 5 yıldır, 6 yıldır bu şehitlerimizi yakından takip eden bizlere nasıl ‘bunların sorumlusu Cumhurbaşkanıdır’ diyorsun? Terbiyesiz herif. Sana Milli Savunma Bakanımı, İçişleri Bakanımı gönderiyorum. Seni bilgilendirsinler diye. Sen bunlara layık değilsin. Biz terörle mücadelemizi sürdüreceğiz, sen de tribünden izle.

Bu teröristlere o inleri mezar edeceğiz, mezar. İttifak ortaklarını incitmemek için bölücü terör örgütünü kınayamayanlar bize insanlıktan bahsedemez. Bay Kemal, şu teröristlere bir gün terörist de be. Diyemez. Onlarla ortak. Biz gümbür gümbür, üzerine üzerine gidiyor ve bunları çökertiyoruz. PKK’nın Suriye uzantısını terör örgütü olarak görmüyorum diyenler, Bay Kemal ve yandaşlarıdır. Bize bunlar terörle mücadele dersi veremez. Biz siyaseti başkaları gibi, ülke ve millet düşmanlarına şirinlik için değil, aziz milletimize hizmet etmek için yapıyoruz. Her ne yapıyorsak bu uğurda özellikle yapıyor, gerektiğinde kendi istikbalimizi ortaya koymaktan da çekinmiyoruz. Kılıçdaroğlu ve şürekası bilsin ki, baş veririz ama onlar gibi teröristler ve destekçileri karşısında baş eğmeyiz. Sen önce DHKP-C’lileri temizle Kılıçdaroğlu. Bunların da hepsini senin önüne çıkaracağız, merak etme.”

KILIÇDAROĞLU’NUN ERDOĞAN’A YÖNELTTİĞİ 5 SORU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a yönelttiği 5 soru ise şöyle:

“1- Bölücü terör örgütünün, tam 5,5 yıl elinde tuttuğu vatan evlatlarını kurtarmak için 2015 tarihinden bu yana Başbakan olarak ya da Cumhurbaşkanı olarak ne yaptınız?

2- Terör örgütünün başı Abdullah Öcalan’dan seçimlerde size yardımcı olması için mektup dilenirken, neden vatan evlatlarının serbest bırakılması için çağrı yapmasını istemediniz? İstanbul Seçimleri sizin için 13 vatan evladından daha mı kıymetliydi?

3- Yıllarca “Dostum Trump” diye böbürlenip durdunuz. Neden dostluğunuzu, vatan evlatlarımızı terör örgütünün elinden kurtarmak için kullanmadınız?

4- Daha önce benzer hadiselerde sorunun çözümüne büyük katkıları olmuş İnsan Hakları Vakfı, İnsan Hakları Derneği, Mazlum-Der gibi ulusal ve uluslararası insan hakları örgütlerine, terör örgütünün elinde tuttuğu evlatlarımıza zarar gelmemesi ve serbest bırakılmaları için en azından çağrıda bulunmak hiç mi aklınıza gelmedi?

5- Rize’de yaptığınız açıklamalarda sınır ötesi operasyonun hedeflerinden birinin de şehit olan 13 evladımızın kurtarılması olduğunu, ancak başaramadığınızı söylediniz. 13 vatandaşımızın kurtarılması amacıyla başlatılan operasyondaki başarısızlığı kim üstlenecek? Bu işin sorumlusu kim?”

kilicdaroglu-ndan-kendisine-terbiyesiz-diyen-erdogan-a-yanit-insan-icin-ahlak-elbiseden-daha-onemlidir-842767-1.
Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir