Kılıçdaroğlu;Erdoğan rol çaldı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, TBMM’deki 23 Nisan Özel Oturumu’nun ardından genel merkezde kurmayları ile günü değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, TBMM’ye gelmeyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, ‘İstiklal Marşı okuyun’ çağrısını samimiyetsizlik olarak nitelendirdi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TBMM’nin 100’üncü Kuruluş Yıl Dönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleştirilen etkinlikte TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un açıklaması sürerken Erdoğan’ın Ulusa Sesleniş konuşmasına başlayarak “rol çaldığını” söyledi.

TBMM’deki özel oturumun ardından yakın çalışma ekibiyle birlikte CHP Genel Merkezi’ne giden ve gece yarısına kadar burada çalışan Kılıçdaroğlu, saat 21.00’de Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un canlı yayını sürerken Ulusa Sesleniş konuşması yapan Erdoğan’ı izledi. Erdoğan’ın 23 Nisan günü Anıtkabir’e ve Meclis’e gelmek yerine İstanbul’daki evinde kalmayı tercih ettiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu’nun ayrıca, “Hem bu yerlere gelmiyor hem de gece milleti İstiklal Marşı’nı söylemeye davet ediyor. Bu samimiyetsizliktir. Bu olmaz” dediği öğrenildi.

GENÇLERİN SORULARINI YANITLADI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün sosyal medya üzerinden lise öğrencilerinin öğrencilik yıllarına ilişkin yönelttiği soruları yanıtladı. Liseli gençlerden oluşan “Artık Biz Soralım Platformu” üyeleri ile video konferans yöntemiyle görüşen Kılıçdaroğlu, öğrencilik hayatına ilişkin şunları anlattı:

“Lise ve üniversite yıllarında, aslında hepimizin öğrenciyken tanımladığımız bir ‘inek’ tiplemesi vardı. Yani çok çalışan. O tiplerden birisiydim. Çalışırdım, derslerimi ihmal etmezdim. Üniversiteye başladığım yıllarda 1968 olayları vardı. Kendimizi bir anlamda siyasetin içinde bulduk. Gençlerin mutlaka siyaseti izlemesi gerekiyor. Siyasi partilerin bir sorun karşısında hangi çözümleri önerdiklerini analiz etmesi gerekiyor. Bunları bilmeden siyasi kuruma veya siyasi görüşe yakınlaşmak mümkün değil. Kullanacağınız oyun değerli olduğunu unutmamanız gerekiyor. Eğitimde sorun varsa ekonomide sorun varsa sormanız gerekiyor, bu sorunları yaratan kim? Bunun mutlaka sorgulanması gerekiyor.”

ERDOĞAN’IN ÖZÜR BORCU VAR

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak,Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 23 Nisan törenlerine katılmaması ile ilgili açıklama yaptı. Öztrak, “AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın, partisinin Genel Başkanı olarak bu törenlere neden katılmadığını milletimize açıklama ve özür borcu vardır” dedi.

Meclis’in 100’üncü yılında Anıtkabir’de, Birinci Meclis Binası’nda ve TBMM’deki törenlere bir genel başkan dışında Meclis’te grubu bulunan tüm siyasi parti genel başkanlarının katıldığını vurgulayan Öztrak, “Önceki cumhurbaşkanlarının hiçbiri aynı zamanda Meclis’te grubu bulunan bir siyasi partinin genel başkanı değildi. Sayın Erdoğan partisinin Genel Başkanıdır. Yani eski cumhurbaşkanları örnek olarak gösterilemez. Ucube tek adam rejimini kendi istemiş ve böyle bir tercihte bulunmuştur. TBMM’ye saygı duyan her genel başkan gibi Erdoğan’ın da TBMM’nin 100’üncü Kuruluş Yıl Dönümü törenlerine katılması gerekirdi” diye konuştu.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir