Kılıçdaroğlu SPK önünde… ‘Başkan istifa et, açık söylüyorum’

Example HTML page

SPK önüne gittiklerini duyuran CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu burada yaptığı açıklamada, “Başkan istifa et, açık söylüyorum. İstanbul Menkul Kıymetler Borsası da gereğini yapsın. Soyguna izin vermeyeceğiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüklerindeki depremlerin etkilediği illeri ziyaretinin ardından Sermaye Piyasası Kurulu’na gideceğini duyurmuştu.

Beraberindeki heyetle birlikte bugün kurulun önüne giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, SPK başkanını istifaya çağırarak “Bu ülkede hiç kimse sahipsiz değildir. Soyguna izin vermeyeceğiz” dedi.

“SAYIN BAŞKAN SARAYDAN İZİN ALAMADI”

Kılıçdaroğlu kurul önünde yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Deprem bölgesine gitmeden önce SPK’ya geleceğimi ve küçük tasarruf sahiplerinin nasıl zarar ettiğinin ayrıntılarını sayın başkandan öğreneceğimi ifade etmiştim. Deprem bölgesinden dün gece yarısı döndüm. Bugün sabahleyin buradayım. Önce sayın Başkan görüşecek diye aldılar ama sonra sayın başkan görüşmekten imtina etti. Anladığım kadarıyla saraydan gerekli izni alamadı.

“DAHA ENKAZ ALTINDA İNSDANLAR YATARKEN…”

Şunu açık ve net ifade etmek isterim; Türkiye’de hiç kimsenin soyulmasına asla ve asla izin vermek gibi bir geleneğimiz yoktur. Hele hele daha molozlar temizlenmeden, enkaz altında insanlar yatarken, deprem bölgesinde yaşayan küçük tasarruf sahiplerinin soyulmasına asla izin veremem!

Deprem bölgesinde yaşayan yaklaşık 380 bin tasarruf sahibi soyulmuştur. Deprem sırasında bir insanın soyulması ne demektir. Bu bir kurumun şemsiyesi altında yapılıyorsa herkesin ama herkesin itiraz etmesi gereken bir tablodur. Bu ülkede kimse sahipsiz değildir. Bu ülkede Cumhuriyet kurulurken şu söylenmiştir; ‘Cumhuriyet bilhassa kimsesizlerin kimsesidir’

Deprem bölgesinde insanlar bir canı daha kurtarmak için mücadele ederken 380 bin insanın soyulmasını asla kabul etmiyorum. Açık söylüyorum başkan derhal istifa etmeli, zarar eden 380 bin tasarruf sahibinin tamamının parası iade edilmeli.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir