Kılıçdaroğlu: Namuslu, yiğit insanlar bunu yapmazlar

Example HTML page

Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na Erzurum’da düzenlenen saldırıyla ilgili olarak “O korkakların işidir. Namuslu, yiğit insanlar bunu yapmazlar” dedi.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu Bolu’da düzenlenen mitinge katıldı. Bolu belediyesi önündeki Kent Meydanı’nda önce Ekrem İmamoğlu halka hitap etti. Ardından kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, konuşmasına Bolu’nun Babası olarak bilinen ve kente birçok yatırım yapan İzzet Baysal’ı anarak başladı.

“ADALETİN OLMADIĞI BİR YERDE DEVLET OLMAZ”

Devletin, devlet aklıyla yönetilmesi gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “İstediğiniz gibi, arzu ettiğiniz gibi yönetilmez. Devlet aklı olması lazım. Devleti bilmesi tanıması lazım. Vatandaştan toplanan her kuruşun hesabının vatandaşa verilmesi lazım. Devletin saydam olması lazım.

Devlet adalet üzerine inşa edilmiştir. Devletin dini adalettir. Adaletin olmadığı bir yerde devlet olmaz. O nedenle hep birlikte adaleti de devletimizi de saygın kılmak ve uygulamak için beraber çalışacağız. Devlet aklı demek budur. Yani hiç kimsenin kendisini sahipsiz hissetmediği bir düzenin adıdır” diye konuştu.

“TAŞLA SOPAYLA İŞİMİZ YOK”

İlk kez sandığa gidip oy kullanacak gençlerin Türkiye’nin kaderini değiştireceklerini söyleyen Kemal Kılıçdaroğlu, kalabalık içinde bulunan ve üzerinde “Taşla sopayla değil sandıkla kazanacağız” yazılı pankartı okuyarak konuşmasına şöyle devam etti.

“Taşla sopayla bizim bir işimiz yok. O korkakların işi. Cesur insanlar bunu yapmazlar. Yiğit insanlar namuslu insanlar bunu yapmazlar. Birisi benden farklı düşündü diye onu dövecek miyim? Onu aşağılayacak mıyım? Hayır. Herkesin düşüncesine saygı duymak Bay Kemal’in görevidir zaten. O nedenle söylüyorum. Birilerinin değil, beşli çetelerin değil, alın terini sömürenlerin değil, 85 milyon insanı hiç bir ayrım yapmadan cumhurbaşkanı olacağım. 85 milyon insanın cumhurbaşkanı olacağım.

Herkesin kimliğine, inancına, yaşam tarzına saygı duyacağım. Cumhurbaşkanı dediğiniz, eğer bir evde bir çocuk açsa, eğer bir evde bir ailenin elektriği kesilmişse, borçlarını ödeyemez durumdaysa, kışın ortasında doğalgazı kesilmişse, o cumhurbaşkanı o koltuğunda değil, o ailenin yanında olmalıdır. Onun sorunlarını çözmelidir. Benim temel hedefim bu. Ayrımcılık bizim kitabımızda yoktur. Kesinlikle herkesi kucaklayacağız” ifadelerini kullandı.

“SİZ KİM, MİLLİYETÇİLİK KİM?”

Kendilerini milliyetçilik üzerinden hedef alanları da eleştiren Kılıçdaroğlu, “Bizim milliyetçiliğimiz sorguluyorlar. ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyen adamın ayağına gidiyorlar. Hiç bir vatandaşımın yüzünü yere eğdirmeyeceğim. Milliyetçilik ayrışma kamplaştırma değildir. Bize milliyetçi değilsiniz diyorlar. Bizim milliyetçiliğimizi sorgulayacak kişi daha anasından doğmadı. 6 okumuzdan biri milliyetçilik bizim. Milliyetçilik yurtseverliktir vatanseverliktir” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir