Kılıçdaroğlu, eski Başbakan Yardımcısı Cevheri ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Adalet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Necmettin Cevheri ile bir araya geldi.

Türk siyasetinin önemli isimlerinden, merkez sağ politikanın duayeni ve Güneydoğu’nun en etkin siyasetçilerinden biri olan Necmettin Cevheri, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti.

1965’de siyasete giren ve yıllarca Süleyman Demirel ile birlikte politika yapan Cevheri, 30 yıl süreyle TBMM’de Milletvekilli olarak bulundu.

Turizm,  Adalet, Tarım ve Devlet Bakanlıklarının yanı sıra Başbakan Vekilliği de yapan 92 yaşındaki Cevheri, Tansu Çiller hükümetlerinde de bakanlık görevinde bulunmuştu. CHP ve TBMM eski Başkanı Hikmet Çetin ile birlikte CHP Genel Merkezine gelen Cevheri, Kılıçdaroğlu ile görüştü. Görüşmede Türk siyasetinde yaşananlar ve 2023 seçiminin de ele alındığı bildirildi.
Güneydoğu ve Şanlıurfa’nın köklü bir ailesinden olan Necmettin Cevheri’nin babası Hacı Ömer Cevheri de Kurtuluş Savaşı’nda Urfa’nın düşman işgalinden kurtarılmasında önemli rol oynamış ve Kırmızı Şeritli İstiklâl Madalyası ile ödüllendirilmişti.  Necmettin Cevheri’nin oğlu İbrahim Cevher Cevheri  ile yeğeni Sabahattin Cevheri  de Milletvekilliği yapmıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir