Kasımpaşa ile Trabzonspor yenişemedi

Süper Lig’in ilk haftasında oynanan Kasımpaşa-Trabzonspor maçı 1-1 sona erdi.

Trabzonspor, Süper Lig’in ilk haftasında deplasmanda Kasımpaşa’ya konuk oldu. Trabzonspor’un 34’de bulduğu gole Kasımpaşa, 40’da karşılık verince mücadele 1-1 sona erdi.

Tempolu başlayan mücadelede, Bordo-Mavililer önemli pozisyonlara girdi. Maçın 34. dakikasında Abdülkadir Ömür’ün ara pasında Ben Youssef’i geçen Sörloth, dar bir açıda olmasına rağmen sol ayağıyla uzak köşeye iyi bir plase vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi. Karadeniz ekibi golden sonra tempoyu düşürdü. Ancak Kasımpaşa çok geçmeden 40 dakikada, Popov’un kullandığı köşe vuruşunda uzak köşede topa gelişine voleyle vuran Aytaç Kara’nın şutu Obi Mikel’e çarpıp ağlarla buluştu ve durumu 1-1 getirdi.

İkinci yarıda İstanbul ekibi Kasımpaşa, Trabzonspor kalesinde ciddi tehlikeler yarattı. Bordo-Mavililerin yorgunluğundan da yararlanan Lacivert-Beyazlılar aradığı golü bir türlü bulamadı. Maç ilk yarıdaki karşılıklı gollerle 1-1 sonra erdi.

Önemli anlar

3 | Trabzonspor, Yusuf Sarı ile bir kontratak fırsatı yakaladı. Hajradinovic faulle durdurdu.

5 | Kasımpaşa’da Karim Hafez’in sol kanattan uzak direğe doğru yaptığı ortaya hiçbir oyuncu dokunamadı ve doğrudan taca çıktı.

7 | Her iki takım da sahada 4-2-3-1 dizilişiyle yer alıyor.

11 |TRABZONSPOR’DAN TEHLİKE! Yusuf Sarı’nın kullandığı köşe vuruşunda yakın direkte Ivanildo Fernandes kafa vuruşunu yaptı. Top az farkla auta gitti.

12 | Abdülkadir Ömür’ün kaleci Fatih’e baskısı esnasında Fatih’in vuruşu kısa düştü ve Sörloth’un önünde kaldı. Sörtloth’un vuruşu ise savunmadan döndü.

16 | Sosa’nın kullandığı köşe vuruşunda Fernandes’in kafa vuruşu yandan auta gitti. Maçın hakemi ise Fernandes’in pozisyonda rakibine faul yaptığına karar verdi.

21 | TRABZONSPOR’DAN NET POZİSYON! Novak’ın rakip ceza sahasında Jorge Fernandes’e yaptığı baskı, topu bir anda Sörloth’un önüne düşürdü. Norveçli forvetin vuruşu ise yandan auta gitti.

30 | Bordo-mavililerde Sörloth sık sık savunma arkasına sızmaya çalışıyor. Ama kendisine atılan paslarda şu ana kadar başarılı olamadı.

32 | KASIMPAŞA’DAN TEHLİKE! Aytaç Kara’nın ceza yayı üzerinden çektiği şutu Uğurcan tek hamlede kontrol edemeyince Koita ve Thiam seken topa hareketlendi. Ama hakem Thiam’ın ofsaytta olduğu kararını verdi.

34 | TRABZONSPOR ÖNE GEÇTİ! Abdülkadir Ömür’ün ara pasında Ben Youssef’i geçen Sörloth, dar bir açıda olmasına rağmen sol ayağıyla uzak köşeye iyi bir plase vuruşla takımını 1-0 öne geçirdi.

40 | KASIMPAŞA ÇABUK CEVAP VERDİ! Popov’un kullandığı köşe vuruşunda uzak köşede topa gelişine voleyle vuran Aytaç Kara’nın şutu Obi Mikel’e çarpıp ağlarla buluştu.

49 | TRABZONSPOR’DAN TEHLİKE! Nwakaeme’nin ara pasında Sörloth ceza sahasının sol çaprazından içeri girdi. Kaleciyle karşı karşıyayken yaptığı vuruş yan ağlarda kaldı.

53 | Trabzonspor’da Nwakaeme sol kanattan ceza sahasına girdi. Sörloth’a doğru yaptığı ortayı ise Kasımpaşa savunması uzaklaştırdı.

60 | Trabzonspor’un yakaladığı hızlı hücum fırsatında Sörloth ceza yayı üzerinde topla buluştu. Vuruşu savunmaya çarpıp kornere gitti.

70 | Kasımpaşa’da ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Yusuf Erdoğan’ın ortasını kaleci Uğurcan rahat bir şekilde kontrol etti.

73 | Tony Nwakaeme’nin oldukça yorulduğu gözleniyor. Buna bağlı olarak top kayıpları yaşamaya başladı.

77 | Oyunun temposu bu dakikalarda oldukça düştü.

80 | TRABZONSPOR NET POZİSYONU KAÇIRDI! Nwakaeme sol kanattan ceza sahasına sokuldu. İçerdeki Abdülkadir Ömür’e pasını verdi. Abdülkadir de daha müsait durumdaki Sörloth’u gördü. Norveçli golcünün dar açıdan zayıf ayağıyla yaptığı vuruşu ise farklı şekilde auta gitti.

82 | KASIMPAŞA GOLE YAKLAŞTI! Sol kanattan yapılan ortaya iyi yükselen Koita’nın kafa vuruşunu Uğurcan Çakır köşeden çıkardı.

Maç öncesi notlar

Trabzonspor’da teknik direktör Ünal Karaman, yeni transferlerden Alexander Sörloth, Obi Mikel, Ivanildo Fernandes, Yusuf Sarı ve Gaston Campi’yi, Kasımpaşa müsabakasında ilk 11’de görevlendirdi.

Bordo-mavili takımın bu sezon kadrosuna dahil ettiği isimlerden Erce Kardeşler, Donis Avdijaj, Doğan Erdoğan, Fıratcan Üzüm ve Ahmet Canbaz ise karşılaşmada yedekler arasında yer aldı.

– İlk 11’de 4 değişiklik

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turu rövanşında Çekya’nın Sparta Prag ekibini 2-1 yenerek tur atladığı maçın kadrosuna göre ilk 11’de 4 değişiklikle Kasımpaşa karşısına çıktı.

Teknik direktör Ünal Karaman, Sparta Prag maçında görev alan oyunculardan Hüseyin Türkmen, Majid Hosseini, Abdulkadir Parmak ve Caleb Ekuban’ı yedeğe çekerken, bu futbolcuların yerine Kasımpaşa önünde Ivanildo Fernandes, Campi, Obi Mikel ve Yusuf Sarı’ya forma verdi.

Bordo-mavili takım, maçta Uğurcan Çakır, Pereira, Ivanildo Fernandes, Campi, Novak, Obi Mikel, Sosa, Yusuf Sarı, Abdulkadir Ömür, Nwakaeme ve Sörloth 11’i ile sahada yer aldı.

– Kasımpaşa’da 6 futbolcunun ilk maçı

Kasımpaşa’nın yeni transferlerinden 6’sı ilk kez bir resmi müsabakada lacivert-beyazlı formayı giydi.

Teknik direktör Kemal Özdeş’in yeniden göreve başladığı Kasımpaşa’da sezon başında kadroya dahil edilen Fatih Öztürk, Aytaç Kara, Yusuf Erdoğan, Mame Thiam, Karim Hafez ve Jorge Fernandes, yeni takımlarıyla ilk resmi maçlarını oynadı.

Lacivert-beyazlı takımın diğer transferi Mustafa Pektemek ise karşılaşmada yedekler arasında bulundu.

Kasımpaşa, müsabakada Fatih Öztürk, Popov, Ben Youssef, Jorge Fernandes, Karim Hafez, Khalili, Aytaç Kara, Yusuf Erdoğan, Hajradinovic, Mame Thiam ve Koita 11’i ile sahada yer aldı.

– Trabzonsporlu taraftarlar tribünlerini doldurdu

Trabzonsporlu taraftarlar, karşılaşmada kendilerini için ayrılan tribünü doldurdu.

Müsabaka öncesinde futbolcuları tribüne çağıran bordo-mavili taraftarlar, yaptıkları tezahüratlarla takımlarına destek verdi.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu ile A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Şenol Güneş de müsabakayı protokol tribününde takip etti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir