KARADENİZİN HIRÇIN NEHRİ ”YEŞİL IRMAK NEHRİ” DE ALARIM VERİYOR

Haber Etkin / Haber Servisi : Ramazan Yiğit

Tokat’ın Almus ilçesinden yol alıp Tokat’ın içinden geçerek Turhal ve Amasya’dan sonra Samsun’un Çarşamba ilçesinden Karadeniz’e ulaşan ve milyonlarca dönüm arazide yetişen meyve ve sebzeye hayat veren bütün bulları yaparken Almus Barajında üretmiş olduğu enerjiyle bölgenin önemli ölçüde enerji ihtiyacını karşılayan Yeşil Irmak Nehri de bu yıl ki kuraklıktan nasibini aldı.

Havaların Kurak gitmesi sebebiyle Yeşil Irmak nehri ikiye ayrılarak bir dere görüntüsü çizmeye başladı ortasında adacıklar oluştu.

Tarımın yanı sıra nehir üstünde bulunan Alabalık çiftlikleri sayesinde bölge halkına önemli ekonomik katkı sağlayan ”Yeşil Irmak Nehri” bölge de tarım ve balıkçılık yapan vatandaşları oldukça endişelendirmeye başladı.

Havaların bu denli kurak gitmesi halinde bölge halkı Almus İlçesinden tutunda Karadeniz’e ulaştığı güzergahta üretilen ürünlerde ciddi düşüşler yaşanacağı şimdiden görünmektedir.

Kışın kar, yaz ve sonbaharda da beklenen yağışın düşmemesi nedeniyle çok şiddetli kuraklık riskinin yaşandığı kentte debisi düşen Yeşilırmak’ta alarm veren durum köprü ayaklarına ve kıyı şeridine yansıdı.

Su miktarının saniyede yaklaşık 10 metreküp olduğu nehirde suyun fazla olduğu alanlarda balık tutan yurttaşlar durumu endişeyle takip etti.

Yurttaşlarla yapmış olduğumuz sohbette; inşallah yağışlar başlarda biz de Yeşilırmak’ın alışık olduğumuz haline kavuşuruz” dediler.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir