Karadeniz asıl cevabı verdi ama gelelim “Pontus” hikayesinin aslına…

Example HTML page

Nerede Kalmıştık…

Karadeniz asıl cevabı verdi ama gelelim “Pontus” hikayesinin aslına…

İktidar cephesinden gün geçmiyor ki yeni bir algı operasyonu başlatılmasın.

Millet İttifakının CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ekrem İmamoğlu’nun 31 Mart seçimlerini kazanmasının ardından yayılmaya çalışılan kirli bilgi Ramazan Bayramının ikinci günün de memleketi olan Trabzon’a giden oradan da Giresun ve Ordu’da gerçekleştirdiği bayramlaşmanın mitinge dönüşmesi, iktidar cephesinin yüreğini ağzına birkez daha getirmiş durumda.

Hal böyle olunca boş durur mu. iktidar cephesinin hemen diline dolamaya başladığı kargaların bile gülerek karşıladığı kirli algı operasyonlarına.

Aslında hikayenin aslını herkes biliyor ama yine de hatırlatmada yarar gördüğüm için bu günkü yazımda yer vermeyi milet adına bir görev olarak gördüm.

Biliyorum 17 yılda memleketi uçurumun kenarına getiren iktidarın son çırpınışları bu ne yapsalar dikiş tutmuyor.

Bir taraftan YSK’nın akıl almaz kararları ile yeni ihtirazların yolunu açması, diğer taraftan da iktidarın kirli algı operasyonu hiç biri kar etmiyor.

İmamoğlu’nun yükselişi her geçen gün zirve yapıyor.

Uzun zamandır görüşmediğim AKP’li bir arkadaşım beni bayramlaşma için aradı yapmış olduğumuz kısa bayramlaşma ardından oyunu İmamoğlu’na vereceğini şöyledi İktidarı kastederek “bunlar artık çok oldu, dersi hak ettiler” dedi.

Yine Eyüpsultan meydanın da bir cafe de çay içerken yakınen tanıdığım bir AKP Üyesi Suriyelileri kast ederek oyunu Ekrem İmamoğlu’na vereceğini söyledi.

‘’Bu gibi örnekler çoğalarak devam ediyor.’’

İşe buradan baktığımız da daha önce AKP’ye oy vermiş önemli bir seçmen kitlesinin AKP’ye oy vermemek için seçeneklerinin oldukça çok olduğu toplum için deki yapmış olduğumuz görüşmelerde gün yüzüne çıkıyor.

Şimdi anketlerin de Ekrem İmamoğlunu en az 2 puan önde götürmesi öngörüsünün ötesin de, toplumdaki refleksin bunun da ötesine geçeceği İmamoğlu’nun, Binali Yıldırım’ın en az 6 puna gibi farkla önünde ipi gögüsleyeceği gerçeği ortaya çıkıyor.

Karadeniz de ki dalgalanmada,bu gerçeğin  açık seçik göstergesidir.

İş böyle olun ca AKP ve Yandaş medya aracılığıyla bilindik ipe sapa gelmeyen dedikoduların ısıtılıp tekrar servis yapılmasına neden oluyor.

Çünkü ellerinden başka hiç bir şey gelmiyor. İmamoğlunun yükselişini engelleyemiyorlar.

Dün Karadeniz’de İmamoğlu rüzgarı esince yine bir “Pontus” hikayesi başlatıldı iktidar cephesinde.

Neymiş efendim İmamoğlu 31 Mart’ta kazanınca Yunan gazetesi “Yunan kazandı” başlığını atmış. Vay be !

Başlığı atan gazete Ethnos. Sahibi İvan Savvidis. Rus işadamı. Aynı zamanda Yunanistan’da PAOK kulübünün başkanı. Mafya kılıklı Putin’in ihya ettiği bir işadamı. Silahla sahaya girmesi ile meşhur.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu’nun dostu. Türkiye’ye gelip Çavuşoğlu ile Sümela Manastırı’nın ayinlere açılması ve bir kültür festivali konusunu görüşen işadamı.

Şimdi aklınıza “İstanbul’u Yunan kazandı ” manşetinin neden ve nasıl atıldığı konusunda aklınıza bir cevap geliyor mu?

Kalın sağlıcakla kolay gelsin.

Her Şey Çok Güzel Olacak…

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir