Japonya’da Koyunlarla İş Sözleşmesi Yapıldı

Example HTML page

Japonya’nın Hokkaido adasındaki Otaru Akvaryumu, iki koyunla iş sözleşmesi yaptı.

Japonya'da Koyunlarla İş Sözleşmesi Yapıldı

Japonların çok çalışkan olduğu bilinen bir gerçektir, ancak koyunların bile imzaladığı iş sözleşmesi gereği her gün aynı saatte işbaşı yapması bu gerçeği bir adım ileriye taşıdı.

İSTEDİKLERİ AN ARA VEREBİLİYORLAR

Hokkaido’daki iki koyun, ‘patron’larıyla ‘imzaladıkları’ iş sözleşmesi uyarınca her sabah saat 09.00’da işe başlıyor. Adanın Otaru kentindeki Otaru Akvaryumu’nun ‘çalışan’ koyunlardan iş tanımları gereği mesai saatinin bittiği 17.00’ye dek çimleri yemeleri isteniyor. Koyunların yeşillikler içinde çalışma imkânının garanti altına alındığı sözleşmede ayrıca, iki koyuna ‘istedikleri an ara verme’ fırsatı da tanınıyor.

İki koyun ile patronları arasındaki bu mizahi iş sözleşmesi ekim ayında sona erecek olsa da şimdiden sosyal medya kullanıcılarını kıskandırmış durumda.

SOSYAL MEDYA KOYUNLARI KISKANDI

‘Kojijokr’ isimli bir sosyal medya kullanıcısı  Twitter’da koyunların işine imrenerek “Ben de koyun olmak istiyorum” diye yazdı.

‘Ecorinvillage’ adlı bir başka  Twitter kullanıcısı da “Görüşe bakılırsa geçen yılki olumlu çalışmalarından dolayı bu yıl takdire layık görülmüşler” mesajını paylaştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir