İzmir’de Gece Yarısı Roketatarlı Saldı

İzmir’de teröristler, Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne roketatarlı saldırı düzenledi. Mermilerden biri bir evin çatısına isabet etti. Evin sahibi, “Çok büyük bir patlama binayı sarstı” dedi.

00:0101:10

spaceplay / pause

qunload | stop

ffullscreen

shift + slower / faster

volume

mmute

seek

 . seek to previous

12… 6 seek to 10%, 20% … 60%

İzmir’de, Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi. Edinilen bilgiye göre, olay saat 23.30 sıralarında meydana geldi. Teröristler Bayındır İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bir tepeden iki adet roket attı. Art arda yapılan saldırı sonrasında roketlerden birisi emniyete 30 metre mesafedeki kömür satış ofisine, diğeri ise bir evin çatısına isabet etti. evin sahibi Semih Parmaksız “Bilgisayarda oyun oynuyordum, çok büyük bir patlama binayı sarstı. Çocuklar feryat figan fırladılar”dedi. Saldırı sonrasında ise güvenlik güçleri tarafından hava destekli bir operasyon başlatıldı.

HEDEF EMNİYET BİNASIYDI

Olay yeri çevresi güvenlik çemberine alınırken, İzmir’den ilçeye yönlendirilen Terörle Mücadele ve Olay Yeri İnceleme ekipleri çalışma başlattı. Yapılan ilk incelemede, emniyet binasına yönelik iki roket mermisinin atıldığı, roketlerden birinin emniyet binasının yaklaşık 100 ilerisindeki evin çatısına, diğerinin ise daha yakındaki Bayındır Devlet Hastanesi Acil Servis karşısındaki odun-kömür deposu olarak kullanılan alana isabet ettiği belirlendi. Roketlerin isabet ettiği bina çatısı ve depo alanında hasar oluştuğu, can kaybının meydana gelmediği bildirildi.


ÖZEL HAREKAT OPERASYON BAŞLATTI

Roketlerin Fotomoz tepesi mevkisinden atıldığı ihtimali üzerinde durulurken, bölgede özel harekat ekiplerince operasyon başlatıldı. Polis helikopteri de, ekiplere havadan destek sağladı.

“ÇOK BÜYÜK BİR PATLAMA BİNAYI SARSTI”

Düzenlenen roketatarlı saldırının isabet ettiği evin sahibi Semih Parmaksız “Bilgisayarda oyun oynuyordum, çok büyük bir patlama binayı sarstı. Çocuklar feryat figan fırladılar” dedi. Mermilerden birisi isabet ettiği camı parçalarken, diğeri ise duvara isabet etti.


Kimsenin yaralanmadığı olaylarda Parmaksız ailesi fertleri tedirginlik yaşadı. Evlerine isabet eden roketle ne olduğunu bir an anlayamadıklarını anlatan Semih Parmaksız, “Her akşamki gibi bilgisayarda oyun oynuyordum. Kulaklıklar takılı olduğu halde çok büyük bir patlama duydum. Binayı sarstı. Balkonda mı patladı’ dedim. Çocuklar feryat figan bir fırladılar. Camlar kırıldı, lamba söndü. Baktık dışarda da feryat figan anladık o an. Patlamanın sesiyle kulaklar baya gitti. Bunlar son olsun” dedi.

“ALLAH VATAN HAİNLERİNE FIRSAT VERMESİN”

Bazı vatandaşlar da “Allah vatan hainlerine fırsat vermesin” diyerek teröre tepki gösterdi. Olayda can kaybı ya da yaralanan olmadığı belirtilirken, bölgede saldırganların yakalanması için geniş çaplı araştırma başlatıldı.

BENZER SALDIRI ŞUBAT AYINDA DA DÜZENLENMİŞTİ

Bu arada geçen Şubat ayında da Kemalpaşa İlçesi’nde yine yüksek bir kesimden Jandarma Komutanlığı’na PKK’lı teröristler tarafından yine yüksek kesimden roketatarlı saldırı düzenlenmişti. Roket mermisi bir binanın duvarına isabet ederken süaldırıda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir