“İYİ Parti’nin İstanbul adayı olacak” iddiasına Muharrem İnce’den yanıt

Example HTML page

Yerel seçimlerde İYİ Parti’nin İstanbul adayı olacağı iddia edilen Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, yaptığı açıklamayla söz konusu iddiayı yalanladı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İYİ Parti’nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkan adayı olacağına dair iddiayı reddetti.

Yerel seçimlere aylar kala İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, hiçbir parti ile ittifak yapmayacaklarını belirtip “İstanbul adayımıza çok şaşıracaksınız” açıklamasında bulunmuştu.

Eski CHP Milletvekili ve Devlet Bakanı Mehmet Sevigen, Akşener’in bu sözleri üzerine yaptığı açıklamada, İYİ Parti’nin adayının Memleket Partisi Lideri Muharrem İnce olacağını söylemişti. Sevigen şunları ifade etmişti:

“Abartmıyorum. Şu an aklıma geldi ama inşallah olmaz. Meral Hanım böyle iki ileri davranıyorsa çok üzülürüm. Son dönem Muharrem Bey’le görüştüler. İstanbul’da ittifak yapalım diyorlar. İstanbul’da ittifak yapacaksa İYİ Parti ve Memleket partisi, ‘Çok şaşıracaksınız’ dediği aday bana göre Muharrem İnce’dir.”

Bu iddia üzerine eski DSP Genel Başkanı ve Devlet Bakanı Masum Türker, TV100 canlı yayınında, konuya ilişkin olarak Muharrem İnce’yi aradığını belirterek, şu açıklamayı yaptı: “Ben Muharrem İnce’ye adaylık iddialarını sordum. Dedim ki ‘Sayın Mehmet Sevigen, Meral Akşener’in göstereceği sürpriz aday siz olabilirsiniz diye tahminde bulunmuş bir televizyon programında’. O da bana ‘Öyle bir konu yok’ yanıtını verdi.”

YALANLADI

Gazeteci Şaban Sevinç de İnce ile görüştüğünü belirterek, iddianın gerçek dışı olduğunu söyledi.

Sevinç, X hesabından yaptığı paylaşımda, “İnce ile görüştüm… Muharrem İnce’nin, Ekrem İmamoğlu’na karşı İYİ Parti İstanbul adayı olacağı iddiası gerçek dışı. Böyle ‘saçma’ iddiaları muhataplarına sormadan, hadi bunu geçtim ‘olabilirliğini’  tartmadan tartışmaya ne demeli peki” diye yazdı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir