İYİ Parti ve CHP Tuzla Belediyesi’nin önünde temiz siyaset için buluştu

Example HTML page

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı; AK Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesi Türel Ağyol isimli şahsın sosyal medya üzerinden Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener ile ilgili yapmış olduğu ahlaksızca paylaşımı protesto etmek için,Tuzla belediyesi önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Yapılan çirkin paylaşım’ a karşı büyük bir dayanışma örneği gösteren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve CHP İstanbul İl örgütü de açıklamaya destek verdi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu birlikte açıklama yaptı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu yapmış olduğu açıklamada; Türkiye vasata, zorbalığa, nezaketsizliğe, kavgaya ve karanlığa teslim olmayacak’’ ifadesinde bulundu.

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu‘da açıklamasında: Bugün sadece bir kişiyi, bir ahlaksızı değil adına Ak diyen yürekleri ve beyinleri kapkara olmuş bir zihniyeti teşhir etmek ve çok yakında da bu memleketimizin başından def etmek için buradayız. Kaybettiler ve kaybettiklerini kendileri de gördükçe kötülükte sınır tanımayanların ahlaksızlıkta da sınır tanımadığını bu son olayla bir kez daha görmüş olduk. Uykuları kaçıyor arkadaşlar. Memleket sevdalısı, güzel aydınlık bir geleceğe birlikte yürüyen Genel Başkanlarımızı ve onlara inanan milyonları gördükçe uykuları kaçıyor, kaçsın memleketi karanlığa boğanların elinden kurtarmaya kararlıyız ifadesinde bulundu.

Kavuncu yapmış olduğu açıklamanın devamında şu ifadelere yer verdi;

Değerli arkadaşlarım, kıymetli mevkidaşım ve basınımızın çok kıymetli mensupları

Türk siyasi hayatı, çok partili hayata geçildikten sonra daima çok çekişmeli, çok heyecanlı ve kitlelerin katılımının fazla olduğu, vatandaşla siyasetin buluştuğu canlı bir varlık gibidir.

Hatırlarsanız 80’lerin sonunda ve 90’lı yıllarda açık oturum programları olurdu.

Bu programlarda, geçmişte her türlü çatışmayı yaşamış liderler bir araya gelir ve karşılıklı nezaket ve saygı içerisinde konuşurlardı.

Görüş ayrılıkları esas olsa da karşılıklı olarak milyonlarca insanı temsil eden siyasetçilerin karşılıklı saygıyı ve nezaketi asla bırakmadıklarını görüyoruz.

Fakat son 20 yılda bunun ne kadar aşındığını, ne kadar korkunç bir düzeye taşındığını bugün yine gördük.

AK Parti Tuzla Belediye Meclis Üyesi olan bir şahıs, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’le ve CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili iğrenç ithamlarda bulundu.

‘’BU İĞRENÇLİK KARŞISINDA NE AK PARTİ’DEN NEDE YANDAŞ BASINDAN SES YOK’’

Ve maalesef, aynı şeyi Cumhurbaşkanı veya herhangi bir AK Partili için yapılsa ayağa kalkacak olan bazı basın kuruluşları, köşe yazarları ve bizzat AK Parti’den şu ana kadar bir tane tepki gelmedi.

Normal şartlar altında en çok tepkiyi AK Parti’den beklerdik fakat bunun aslında çok anlamsız olduğunu biliyoruz.

Nereden biliyoruz?

Bu öyle bir zihniyet ki; “Örtüsüz kadın perdesiz eve benzer” ifadeleriyle o travmatik bilinçaltlarını dışa vurur.

Bu öyle bir kötülük ki; sokakta hak arayan vatandaşa “sürtük” hakaretini hiç çekinmeden söyler.

Bu öyle bir iğrençlik ki; Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’e, canlı yayında ahlâksız ve çok adi iftiralar atar.

Bu öyle bir terbiyesizlik ki; bir kadına “Kendi mabadı açıkta dururken başkalarını ayıplaması ahlaki düşüklüktür” diye hakaretler savurur.

Bu öyle bir seviyesizlik ki; bir anneye, üstelik 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nden bir hafta önce “fosforlu” diye benzetme yapar.

Burada saydıklarım, çok büyük ve çok kötü bir zihniyetin yansımasıdır.

‘’ÇOK KÖTÜ BİR ZİHNİYETİN YANSIMASIDIR’’

O yüzden burada, AK Partili Tuzla Belediye Meclis Üyesi’nin kendisine idol aldığı, kendisinden bir şeyler bulduğu, güç aldığı odaklar var. Bu odakların kimler olduğunu da az önce size açıkladım. Yani balık baştan kokar.

Farklılıklarımıza rağmen toplumsal değerlerimizi, örfümüzü, haysiyetimizi hiçe sayan bu saldırıla karşı elbette bir arada duracağız, saygıyı ve nezaketi bu saldırganlara öğreteceğiz.

‘’TÜRKİYE VASATA ZORBALIĞA NEZAKETSİZLİĞE TESLİM OLMAYACAK’’

Mevkidaşım ve çalışma arkadaşlarına, bugün bizlerle beraber bu çirkinliği kınamak için buraya toplanan herkese çok teşekkür ediyorum.

Türkiye vasata, zorbalığa, nezaketsizliğe, kavgaya ve karanlığa teslim olmayacak.

Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında ülkemizi nezakete, barışa ve aydınlığa el birliğiyle kavuşturacağız.

Kimsenin şüphesi olmasın!

Biz aynı zamanda bu şahısla ilgili bugün itibariyle de hukuki süreci başlatmış bulunuyoruz.

Bu sürecin sonuna kadar takipçisi olacağız ifadesinde bulundu.

”UYKULARI KAÇTIKÇA ÇİRKİNLEŞİYORLAR”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ da açıklamasına şu ifadelerle devam etti:

Kıymetli yol arkadaşlarım, değerli basın emekçikeri ve sevgili halkımız.

Bugün sadece bir kişiyi, bir ahlaksızı değil adına Ak diyen yürekleri ve beyinleri kapkara olmuş bir zihniyeti teşhir etmek ve çok yakında da bu memleketimizin başından def etmek için buradayız. 

Kaybettiler ve kaybettiklerini kendileri de gördükçe kötülükte sınır tanımayanların ahlaksızlıkta da sınır tanımadığını bu son olayla bir kez daha görmüş olduk.

Uykuları kaçıyor arkadaşlar. Memleket sevdalısı, güzel aydınlık bir geleceğe birlikte yürüyen Genel Başkanlarımızı ve onlara inanan milyonları gördükçe uykuları kaçıyor, kaçsın.

”ÇİRKİN ZİHNİYETİN KARŞISINDA; YAN, YANA OMUZ OMUZA DURACAĞIZ”

Ne yaparlarsa yapsınlar fitne sokamadılar. Hayatta en mahir oldukları iş -çalmanın dışında- bölüp parçalayıp dağıtamadılar memleketin derdini kendilerine dert edinmiş Genel Başkanlarımıza dervişin fikri misali ahlaksız yorumlarda bulunmayı marifet saydılar.

Kıymetli yol arkadaşlarım, bu ahlaksız zihniyetin yaptıkları ve söyledikleri sadece genel bakanlarımızla ilgili değil elbette.

Unutmayın,  Sayın Genel Başkanlarımız Sn. Akşener ve Sn. Kılıçdaroğlu’nun fotoğrafına bu yorumu yapabilen zihniyet; 6 yaşındaki kız çocuğumuzun sistematik istismarına yıllarca göz yuman zihniyettir.

Bu zihniyet; bir kadınla bir erkek, nerede ve ne amaçla bir araya gelmiş olurlarsa olsunlar, akıllarına cinsel çağrışımlardan başka bir şey getirmeyen zihniyettir.

Bu zihniyet; spor yapan, bisiklete binen, erkek arkadaşlarıyla konsere giden kızlarımıza ve -ne yazık ki- özellikle başörtülü kızlarımıza çok özür dileyerek  söylüyorum “fahişe” damgası yapıştıran, hepimize, biz kadınlara, hepimize “sürtük” diyebilen zihniyettir.

Ve Bu zihniyet Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık uğruna kadın -erkek  omuz omuza kurtuluş savaşı vermiş kadim bir toplumu aşağılayan zihniyettir.

Bir de bu zihniyet her türlü ahlaksızlığı yapıp utanmadan bir de ahlak bekçiliğine soyunmuş zihniyettir.

”BU ZİHNİYETİ HEP BİRLİKTE DEF EDECEĞİZ”

Değerli dostlarım,

İşte tam da bu nedenle bizler önümüzdeki seçimin aynı zamanda bir zihniyet tercihi olacağını biliyoruz.

Bir tarafta : bulunduğu her yere kötülük yayan, sığ, ahlaktan yoksun, ahlaksızlıkta sınır tanımayan bir zihniyet.

Diğer tarafta ise ülkesinin aydınlık geleceği için, 85 milyon için  daha iyi, daha huzur dolu bir yaşam hedefleyen bir zihniyet. Bu nedenle bu ülkeyi  karanlığa gömenlerle, nefes aldırmaya çalışanların mücadelesi diyoruz buna.

Buğra Başkanımız ifade etti, özür dilemek kıymetli. Gereğini yapmak önemli ama en önemlisi bu zihniyeti hep birlikte def edebilmemiz.

Değerli dostlarım,

Arsızlık ve ahlaksızlıkta sınır tanımayalar size sesleniyorum. Ülkesi için, halkı için, gelecek için çalışan kişilerin fotoğraflarına bakıp ne gördüğünüzü bilmeyiz ama bilin ki çok yakında gününüzü göreceksiniz.

Bu ahlaksız zihniyetinizin yok oluşunu göreceksiniz.

Ve kötülüğünüzün karşısında kadınıyla, erkeğiyle yan yana omuz omuza cesaret göreceksiniz. 85 milyonu yoksulluk ve esaretten kurtaracak olan cesareti dedi

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir