İYİ Parti: Sınır hattı güvenliğimiz sağlanmalıdır

Example HTML page

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, Taksim İstiklal Caddesi’nde bombalı saldırının yaşandığı bölgede konuştu. Zorlu, “Bu olayların bir daha yaşanmaması için kesinlikle ve kesinlikle sınır hattı güvenliği sağlanmalıdır” dedi.

İYİ Parti Genel Sekreteri Uğur Poyraz, İYİ Parti Hukuk ve Adalet Politikaları Başkanı Bahadır Erdem, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çözmez, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ile İYİ Parti İstanbul Milletvekilleri’nden oluşan parti heyeti bombalı saldırının yaşandığı İstiklal Caddesi’ni ziyaret etti.

Patlamanın olduğu alanda konuşan Parti Sözcüsü Zorlu, Sağlık Bakanlığı yetkililerinden aldıkları bilgiye göre, 5’i ağır olmak üzere 23 kişinin hastanedeki tedavilerinin devam ettiğini söyledi.

“HADİSELERİ DİKKATLE TAKİP EDİYORUZ”

Olayın çok yönlü bir şekilde araştırılması gerektiğini ifade eden Zorlu, “Bize göre bunun iki önemli hassas boyutu var. Bir tanesi elbette stratejik boyutu. Öyle ki Türkiye’nin son dönemde yürüttüğü terörle mücadele, sınır ötesindeki operasyonların, Irak’ın kuzeyinde gerçekleştirilen operasyonların; muhtemel ki böyle bir saldırının, böyle bir kumpasın arkasında bir iklim meydana getirme ihtimali. Bunun yanı sıra İran’da meydana gelen olayları, hadiseleri dikkatle takip ediyoruz. Bu olayların arka planında bu boyutta da irdelenmesi gerektiğinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz.” dedi.

“Bir başka boyutu, bu hadise gerçekleşirken operasyonel boyutudur. O da en önemlisi sınır hattımızın güvenliği konusudur.” diyen Zorlu, “Biz İYİ Parti olarak milli göç politikamız, doktrinimiz çerçevesinde projelerimizi ortaya koyduk. Elbette bugün siyaset günü değil, siyaset yapmak için gelmedik ama milletimizin bir hassasiyeti var. Emniyet birimlerimizi kutluyoruz. Olayın hemen ardından bu zanlının yakalanması, teröristin yakalanması noktasında çok özenli bir çaba gösterdiler ama onun öncesinde bu operasyonel düzeyde, buraya gelirken, sınır geçildikten itibaren bu olay nasıl gerçekleşti, bunların da bütün çıplaklığı ile ortaya konmasının, milletimizle paylaşılmasının çok önemli olduğunu düşünüyoruz.” şeklinde konuştu.

“İYİ PARTİ OLARAK KARARLI DURUŞUMUZDAN VAZGEÇMEYECEĞİZ”

Zorlu şunları ekledi:

“Biz bütüncül yaklaşımımız çerçevesinde, terörle mücadeleyle sınır hattımızdaki güvenlik meselesini bir bütün halinde değerlendiriyoruz. Bu olayların inşallah bir daha yaşanmaması için kesinlikle ve kesinlikle sınır hattı güvenliği sağlanmalıdır. Ülkemizdeki sığınmacı ve bil hassa kaçak bir şekilde ülkemize gelen insanların, bir kez daha bu sınırları delmemesi için gereken bütün tedbirlerin alınması gerektiğini, milletimizle paylaşmak istiyoruz. Biz İYİ Parti olarak asla bu kararlı duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Bunun sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir