IWF Türkiye Başkanı ve W20 Kurucu Başkanı Dr. Gülden Türktan’ın “Liderliğin Karanlık Yüzü” kitabı yayınlandı.

Liderliğin Karanlık Yüzü

IWF Türkiye Başkanı ve W20 Kurucu Başkanı Dr. Gülden Türktan’ın şirket yönetimlerinde yaşanan bilinmeyen hikâyelerini ya da liderliğin arka yüzünü anlattığı “Liderliğin Karanlık Yüzü” kitabı yayınlandı.

Profesyonel iş hayatına “126 yıllık” yönetim kurulu üyeliği ve başkanlığı tecrübesi sığdıran ekonomist, yönetici ve girişimci bir iş kadını olan Dr. Gülden Türktan Liderliğin Karanlık Yüzü’ kitabında gösterip, bunun aydınlığa nasıl çevrileceğini paha biçilmez iş ve yaşam tecrübesiyle birlikte anlatıyor. İş hayatı boyunca pek çok ilke öncülük eden, uluslararası şirketlerde önemli görevlerde bulunan ve şirket yönetim kurullarında 30 yıl yönetim kurulu başkanı olarak görev yapan, Türkiye’nin önemli derneklerinde görevler üstlenen, aynı zamanda G20’nin kadın açılım grubu W20 (WOMAN20 – Kadın 20) Kurucu Başkanı olan Gülden Türktan deneyimlerini bu kitapta okuyucuları ile paylaşıyor. Bir kadın liderin kaleminden şirketlerin çok da bilinmeyen hikâyelerini ve liderliğin arka yüzünü bulacağınız kitapta liderliğin sadece güzel güllerin olduğu bir gül bahçesi değil; aynı zamanda yüzlerce dikeni olduğuna vurgu yapılıyor. İnsanlara bunu aşabilmeyi öğütlüyor.

Önce insana insan gibi davranmak şart

Aynı zamanda da insanın farklını ve farklı başını çözmek zorundayız diye yaklaşıyor. Her durumda önce insana insan gibi davranmak şart diyen Türktan, devrinin önünde bir liderlik sergiliyor bunun bazen hayretle karşılandığını vurgulayıp, gerçek liderin sadece talimatlar veren ve emirler yağdıran kişi olduğunu ve liderin hedefi anlatmasının gerekli olmadığının kendisine anlatılmaya çalışıldığını söylüyor.

“Ya lidersiniz ya da değilsiniz! Bu, gece ile gündüz kadar nettir. Organizasyonlar üçgendir ve tepe noktaya yükseldikçe burgu kaçınılmaz olur. Madalyonun bir yüzünde yalnızlığı içeren bir düzen, öbür yüzünde ise başarı ve zafer vardır. Hayat çatışmalardan ve zorluklardan oluşur. İş hayatı da bu çatışmaların en görünür olduğu yerdir. Şirkette işler her zaman o kadar da yolunda gitmez. Uyumlu insanlar olduğu gibi illa ki aksi tipler de vardır. Lider; görüş ayrılıklarını çözmek, duyguların tutuşturduğu yangınları söndürmek, münasebetsiz sorularla, dedikodularla, imalarla, kavgalarla hatta hafife alınmalarla başa çıkmak zorunda olan kişidir.”

Gülden Türktan’ın Liderliğin Karanlık Yüzü kitabı Destek yayınlarından çıktı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir