İstanbul’a 5 yılda 13 milyon 125 bin metrekare yeşil alan: Şehit Hüseyin Çatalkaş parkı tamamen yenilendi

Example HTML page

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemeyle 7 ilçede toplam 8 park yenilendi. Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte İstanbul’a yeni parkların kazandırıldığı toplu açılış törenine katıldı. Başkan Özmen hizmete alınan Hüseyin Çatalkaş Parkında çocuk oyun alanları, yeşil alan ve yürüyüş yolu ile doğanın içinde keyifli vakit geçirilebileceğini söyledi.

Havaların ısınmasıyla birlikte İstanbul’un dört bir yanındaki vatandaşlar parklara akın ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) 7 ilçede toplam 8 parkı baştan aşağı yeniledi.

Kâğıthane Sadabad mesire alanı, Zeytinburnu Çırpıcı Kent Parkı gölet ve çevre düzenlemesi 3. etabı, Eyüpsultan Şehit Hüseyin Çatalkaş Parkı, Kadıköy Şehit Kadir Yıldırım Parkı, Kartal Adnan Kahveci Parkı, Silivri Değirmenköy Parkı, Beykoz Paşamandıra ve Kılıçlı parklarının düzenlemelerinin tamamlanmasının ardından toplu açılış töreni düzenlendi.

Zeytinburnu Çırpıcı Kent Parkı’nda düzenlenen toplu açılış töreni, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Dr. Mithat Bülent Özmen, Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy ve Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

“İSTANBUL’A HİZMETTE İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ”

Törende yaptığı konuşmada İstanbul’a hizmette iş birliğinin önemine vurgu yapan Başkan İmamoğlu, “Umuyorum bütün kamu kurum ve kuruluşları, bütün yerel yönetim kurumları, ilçeleri, beldeleri, büyük şehirleri ve illeri, bu tavır ve davranışlarla insanımızın mutluluğu ve huzuru için çalışır. İnşallah her birimiz, insanımızın ve yurttaşımızın takdirini alan yöneticiler oluruz. Zaten insanı herhalde en fazla mutlu edecek şey, hizmet ettiğiniz insanların yüzündeki tebessüm, mutluluk, huzur ve size sunduğu güzel cümlelerdir diye düşünüyorum. Bu manada Allah bizi, milletimize mahcup etmesin. Şehrimizin ve ilçelerimizin insanlarına, hemşehrilerimize mahcup etmesin” dedi.

EYÜPSULTAN ŞEHİT HÜSEYİN ÇATALKAŞ PARKI TAMAMEN YENİLENDİ

Başkan Özmen hizmete alınan Hüseyin Çatalkaş Parkı ile ilgili, “İBB çatısı altında, Sayın Başkanımız Ekrem İmamoğlu öncülüğünde İstanbul’a tam 13 milyon 125 bin metrekare yeşil alan kazandırdık. Şimdi de Beykoz, Kartal, Kadıköy, Silivri, Kağıthane, Bakırköy ve Eyüpsultan’da yeni parkları, düzenlemelerimizi hizmete sunuyoruz. Çırçır Mahallemizdeki Şehit Hüseyin Çatalkaş Parkı düzenlemesi, tüm Eyüpsultanlı hemşehrilerimize hayırlı olsun. Tamamen yenilenen parkımızda çocuk oyun alanları, yeşil alan ve yürüyüş yolu ile doğanın içinde keyifli vakit geçirebilirsiniz” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından; İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Eyüpsultan Belediye Başkanı Özmen, törene katılan ilçe belediye başkanları ile birlikte açılış kurdelesini kesti.

ŞEHİT HÜSEYİN ÇATALKAŞ PARKI

Eyüpsultan Çırçır Mahallesi’nde bulunan Hüseyin Çatalkaş Parkı’ndaki yenileme çalışmaları tamamlandı. Çalışmalarda Şehit Hüseyin Çatalkaş Parkı’nın drenaj sistemi, yaya yolları ve yürüyüş parkuru yenilendi, sulama tesisatı yapıldı. Hüseyin Çatalkaş Parkı’nda yer alan spor alanları, basketbol sahası, fitness alanları, meydanı ve oyun alanları da yenilenirken park engelli erişimine uygun hale getirildi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir