İstanbul Tabip Odası hastane önünde açıklama yaptı


İstanbul Tabip Odası hastane önünde açıklama yaptı

‘Sesimizi duyun’ dedik ama bugün bile yoklar

Çalıştığı özel hastanede silahlı saldırı sonucu önceki gün yaşamını yitiren Dr. Fikret Hacıosman’ın meslektaşları, dün hastane önünde bir araya geldi. Saldırıyı kınayan sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı’na göreve çağrısında bulundu

İstanbul Tabip Odası (İTO), Bahçelievler’deki Medicana Hastanesi’nde çalışan Psikiyatri Uzmanı Doktor Fikret Hacıosman’ın eski hastasının silahlı saldırısı sonucu yaşamını yitirmesini protesto etti.

Hastane önünde dün bir araya gelen Dr. Hacıosman’ın meslektaşları, saldırıyı kınayarak “Sağlıkta şiddete son” dedi. Eyleme Dev Sağlık İş, Sağlık Emekçileri Sendikası (SES), CHP Milletvekili Ali Şeker, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ve Hacıosman’ın mesai arkadaşları katıldı.

Her şey iyiyse bu şiddet niye?

Basın açıklamasında ilk sözü alan Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi Genel Sekreteri Dr. Bülent Nazım Yılmaz, “Biz daha önce de Sağlık Bakanlığı’na seslendik, ‘Bu sesi duyun’ dedik. Ama bugün bile yoklar. Sağlık Bakanlığını göreve çağırıyoruz” dedi.

Bireysel silahlanmanın arttığını, herkesin kolayca ulaşabildiğini ve bunun önlenmesi gerektiğini vurgulayan İstanbul Tabip Odası adına Başkan Dr. Pınar Saip, sağlık hizmetindeki bütün sorunların hekimlerin sırtına yüklendiğini belirtti. Saip, “Gün geçtikçe hekimlere, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet artarak devam ediyor. Sağlık sistemi bu kadar iyiye gidiyorsa hekimler neden öldürülüyor? Demek ortada ciddi bir sorun var” dedi.

Çalışma arkadaşları adına söz alan Başhekim Dr. Oğuzhan Cücü ise, “Sözün bittiği yerdeyiz. Sağlıkta şiddetin çok arttığının farkındayız. Hepimizin başı sağ olsun’’ dedi.


Açıklama sonrası sessiz yürüyü
ş

Eylemde İstanbul Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Prof. Dr. Rukiye Eker Ömeroğlu’nun okuduğu açıklamada, “Bir hekimin hastane içerisinde ateşli silahla öldürülmesi sağlık kuruluşlarındaki güvenlik önlemlerinin yetersizliğini göz ardı edilemeyecek, ertelenemeyecek acil bir sorun olduğunu apaçık göstermektedir. Hem hastane yöneticileri hem de kamu idaresi bu sorunu ivedilikle çözmekle sorumludur. Sağlık çalışanları ve Türk Tabipleri Birliği görece basit önlemlerle bile halledilebilecek olan şiddet vakalarına tahammüllerini çoktan kaybetmişlerdi” denildi.

Açıklamaların ardından meslektaşları, Dr. Hacıosman’ın cenaze töreninin yapıldığı Bahçelievler Mehmet Ülker Camii’ne sessiz yürüyüş gerçekleştirdi.

Hacıosman’ın İzmir’deki meslektaşlarından da te
pki

Doktor Fikret Hacıosman’ın eski hastasının silahlı saldırısı sonrasında hayatını kaybetmesine İzmir’deki meslektaşlarından da tepki geldi. Birçoğunun beyaz önlükleriyle geldiği protestoda konuşan İzmir Tabip Odası Başkanı Funda Barlık Obuz, “Hem hastane yönetimleri hem de kamu idaresi, bu sorunu ivedilikle çözmekle sorumludur. Sağlık çalışanları, görece basit önlemlerle bile engellenebilecek olan şiddete karşı tahammüllerini çoktan kaybetmiştir. Sağlıkta şiddetin kanıksanmasını kabul etmeyeceğiz ve onu durdurana kadar mücadele edeceğiz” dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir