İstanbul Barosu Başkanlığı seçimini Filiz Saraç kazandı

Example HTML page

İstanbul Barosu başkanlığı için 9 adayın yarıştığı seçim sona erdi. Seçimi Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Filiz Saraç kazandı. Saraç, 144 yıllık İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı oldu.

İstanbul Barosu başkanlığı için 9 adayın yarıştığı seçim sona erdi. Seçimi Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Filiz Saraç kazandı. Saraç, 144 yıllık İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı oldu.

Dünyanın en büyük barosu olan İstanbul Barosu başkanlık seçimleri bugün saat 09.00’da Haliç Kongre Merkezi’nde başladı. Başkanlık seçimleri için Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Filiz Saraç, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu Yükseliş Hareketi’nden Hasan Kılıç, Avukat Hakları Grubu’ndan Gökhan Ahi, Önce Avukat Grubu’ndan Elif Görgülü, İstanbul Milliyetçi Avukatlar Grubu’ndan Hakan Çatak, Bağımsız Avukatlar Grubu’ndan Gülden Sönmez, Genç Hukuk Hareketi Grubu’ndan avukat Türkan Kara, Güçlü Baro Grubu’ndan Avukat Mert Er Karagülle ve İstanbul Avukatlar Birliği Grubu’ndan Metin Uracin yarıştı.

Seçimler saat 17.00 itibarıyla sona erdi. Sandıklar açıldı, oy sayım işlemi başladı. Oy verme işlemi için dün gece 144 sandık kuruldu. Her sandıkta üç kişi görevlendirildi. 

Resmi olmayan sonuçlara göre, Önce İlke Çağdaş Avukatlar Grubu adayı Filiz Saraç, 7 bin 96 oyla baronun yeni başkanı oldu. Saraç aynı zamanda 144 yıllık kurulun ilk kadın başkanı oldu.

Seçimin ardından ilk açıklamasını yapan Filiz Saraç, şunları söyledi:

“Bana bu onuru yaşatan bütün meslektaşlarıma teşekkür ediyorum. İstanbul barosu, 144 yıllık tarihiyle hak mücadelesinin simgesidir. Cumhuriyetimizin 100’ncü yılına girerken, 144 yıllık baromuzunun ilk kadın başkan olma onurunu yaşatan İstanbul baromuza teşekkür ediyorum. Atatürk  ve Cumhuriyetin kazanımları sayesinde bugün bu onuru yaşıyorum, huzurunda saygıyla eğiliyorum.”

SİYASİLERDEN MESAJLAR

Filiz Saraç’ın seçim zaferine siyasilerden tebrik mesajları geldi:

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir: İstanbul Barosu Başkanlığına seçilen Avukat Filiz Saraç’ı kutlarım. Baronun yüzyılı aşan geçmişinde ilk kadın Başkan olması da ayrıca sevindirici ve umut verici… Kendisine ve Yönetim Kuruluna adalet ve hukuk mücadelesinde başarılar dilerim.

CHP Genel Başkan Başdanışmanı Deniz Demir: İstanbul Barosu’nun ilk kadın başkanı olan Sn. Av. Filiz Saraç’ı tebrik ederim.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökçe Gökçen: İstanbul Barosu Başkanı seçilen ve böylece baromuzun kuruluşundan itibaren ilk kadın başkanı olan Filiz Saraç ve ekibini kutluyorum.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir