İnce: Genel Başkan’ı seviyorum; ama Türkiye’yi daha çok

Example HTML page

İnce: Genel Başkan’ı seviyorum; ama Türkiye’yi daha çok


Muharrem İnce, Kılıçdaroğlu ve parti yönetiminden gelen tepkilere karşılık verdi. En doğru adımın MYK’den kurultay çağrısı yapılması olduğunu söyleyen İnce, “Şu anda 30 civarında ilden açıklamalar yapılıyor. Çözülecektir bu” dedi. İnce, CHP’den başka bir partide siyaset iddialarını da yanıtladı.

Cumhuriyet’ten Sinan Tartanoğlu’nun haberine göre, CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce , CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na ilettiği “olağanüstü kurultay, onursal genel başkanlık ve grup başkanlığı” teklifine açıklık getirdi, hem Kılıçdaroğlu’ndan hem de parti yönetiminden gelen tepkilere karşılık verdi.

İnce, “Derdim bir polemik değil, koltuk değil, Türkiye. Derdim bir pazarlık değil. Benim yaptığım teklifin Türkiye’ye bir umut olacağını, yoksa yerel seçimlerde kaybedeceğimizi söyledim. Bu görüşümün arkasındayım” dedi. Kılıçdaroğlu’nun kurultayı toplamaması durumundaki B Planı ile ilgili olarak da İnce, “Şu anda 30 civarında ilden açıklamalar yapılıyor. Çözülecektir bu. Amacım orada tehdit falan da değildi” açıklamasını yaptı. Bugünkü MYK’nin olağanüstü kurultay çağrısı yapıp yapmayacağı sorusuna da “En doğrusu o olur. Çok şık olur. Hiç kırmadan dökmeden toparlarız. Hiçbir sıkıntı olmaz ama öbür türlüsünü örgüt yapacaktır. Çok kısa sürede toplanır. Toplanır, sıkıntı yok onda” ifadelerini kullandı. Erzurum ziyaretinde Cumhuriyet’in sorularını yanıtlayan İnce’nin mesajları şöyle:

“YOKSA YERELİ DE KAYBEDERİZ”

Yaptığım teklifin Türkiye’ye bir umut olacağını, yoksa yerel seçimlerde kaybedeceğimizi söyledim. Bir yarış, rekabet içinde olmak istemediğimi söyledim. Kendisinin onursal genel başkan olacağını, benim de kurultayda genel başkan olarak hemen çalışmalara başlamamız gerektiğini… Bu görüşümün arkasındayım. Burada yanlış bir şey olduğunu düşünmüyorum. Bir nezaketsizlik asla yapmam. Ama nezaketten öte gelecek kaygısı var. Ben ülkemin geleceğinden kaygı duyuyorum. Gençlerin geleceğinden kaygı duyuyorum.

“GENEL BAŞKANI SEVİYORUM; AMA TÜRKİYE’Yİ DAHA ÇOK”

Örgütlerden imza toplama girişimine ilişkin): Şu anda 30 civarında ilden açıklamalar yapılıyor. Çözülecektir bu. Amacım orada tehdit falan da değildi. Ben yine abi kardeş ilişkisi içinde yürütmek istiyorum. Sayın Genel Başkan’ı asla incitmek istemiyorum. Genel Başkan’ı seviyorum ama Türkiye’yi daha çok seviyorum. Geleceğimizi geri almak istiyorum geleceğimiz gitti. Artık nezaket, sevgi bunlar tamam da bir de gelecek var. Türkiye’nin geleceğini İnce’nin ya da Kılıçdaroğlu’nun geleceğinden daha önemli görüyorum.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir