İnce: Erdoğan’ın Gülen’le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmış

İnce: Erdoğan’ın Gülen’le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmış

24 Haziran’da yapılacak cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerine 25 gün kaldı. Seçim günün yaklaşması nedeniyle cumhurbaşkanı adaylarında ve milletvekili adaylarında seçim çalışmaları hız kazandı.

Seçim çalışmaları kapsamında CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, bugün Kırşehir’de.

Neşet Ertaş’a gönderme yapan İnce, konuşmasına “Ne diyordu büyük usta ‘Gönül dağı. Ben de ‘Gönül bağı’ kurmaya geldim” sözleri ile başladı. Cacabey Meydanı’nda Kırşehirlilere seslenen İnce, seçim vaatlerini açıklıyor.

İşte Muharrem İnce’nin konuşmasından satır başları:

“Ben gülmek için yandaş medyayı seyrediyorum. ‘Muharrem İnce 4 yıllık fakülteyi 8 dönemde bitirmiş’ diyor. İleri derece geri zekalılık böyle olur işte. 4 yıllık fakülte 8 dönemde bitirilir.
“Dün Erdoğan vatandaşa ‘Ustalık diploması verin’ diyor. Bir: Diploma vatandaştan istenmez üniversiteden istenir. İkinci, eğer büyük ustalık dönemini ona verirseniz dolar 10 lira haberiniz olsun.
“Ustalık, çıraklık dönemi oldu. Şimdi emeklilik dönemi. Onu emekliye gönderin”

“SENİN ARKADAŞIN YAZDI”

“Fethullah Gülen’le görüşen namerttir, ispat etmezsen namertsin” dedi. Ben de ona beraber giden kişinin bunu bana sağladığını söyledim. Zarar vermesin o kişiye diye 24 Haziran’dan sonra açıklayacağımı söyledim. Elimde bir kitap var. Nasuhi Güngör. 17-25 Aralık’tan sonra TRT Haber Dairesi Başkanı yaptı. Bu arkadaş bir kitap yazmış. Kitabın 89. sayfasını okuyorum. Erdoğan sen de dinle ama sakın kumandayı duvara atma. “Erdoğan 2000 yılı Mayıs ayında uzun süredir orada yaşayan Fethullah Gülen ile bir araya geldi” Yani 200 yılının mayıs ayında Erdoğan’ın Gülen’le görüştüğünü kendisinin yakın arkadaşı yazmış. Bana 100 bin liralık dava açmış. Darphaneyi sana bağlayalım da sıcak sıcak ye bari. Muharrem İnce’ye 100 bin liralık dava açtın da, arkadaşına dava açtın mı ya da tekzip ettin mi sen. Erdoğan kitap okumuyor. Heralde arkadaşları o kısmı çıkarıp özet vermişler.”
“Muharem İnce bir şey söylüyorsa doğrudur. İşkembe-i Kübradan atmam. Altını doldururum, belgesini alır öyle konuşurum.”


ERDOĞAN VİDEOSU İZLETTİ

“Dün video izlettiriyor meydanda. Sayın Kılıçdaroğlu’nun karşısına aday olarak çıkmışım. Siyasette incenlar rakiplerini eleştirir. Ben de Sayın Kılıçdaroğlu’nu eleştirmişim. Ben söylediklerimin arkasındayım. Sen de söylediklerinin arkasında mısın?” diyen İnce, Erdoğan’ın “Ne aldanan olduk ne de aldatan olduk” açıklamasını ve ardından yaptığı “Aldatıldım” açıklamalarının görüntülerini izletti.

ERBAKAN’IN ‘AKP’Yİ KURAN SİYONİZMDİR’ DEDİĞİ VİDEOYU İZLETTİ

“Hep aldatılmış. Peki devam edelim. Bana diyor ki; ‘Sen kurultayda genel başkanını eleştirdin’ diyor. Eleştirdim. Sana mı soracağım. Muharrem İnce ne dediyse o, söylediğim lafın arkasındayım.” diyen İnce, ardından Necmettin Erbakan’ın AKP ve Recep Tayyip Erdoğan hakkındaki açıklamalarını ekradandan meydandakilere izletti.

ARDINDAN BAHÇELİ-ERDOĞAN KAVGASININ VİDEOSU GELDİ

Konuşmasının devamında “Evet genel başkanı eleştirdim. Ama ben ona ‘Hırsız’ demedim, ‘Namussuz’ demedim, ‘Siyonist, İsrail uşağı’ demedim. Bak senin genel başkanın sana ne diyor. Video istersen video çok. Bugün size çok film izleteceğim” diyen İnce, ardından MHP lideri Devlet Bahçeli ile Erdoğan arasında küfürleşmeye varan polemiklerin yer aldığı ve Bahçeli’nin Erdoğan için ‘Sende şeref işportaya düşmüş’ dediği görüntünün de yer aldığı videoyu izletti.

İnce, şöyle devam etti:

“Şimdi bu film mutlu sonla bitti. Ne diyor du Neşet Ertaş, ‘Cahildim dünyanın haline kaldım’. Ne diyor bizim hemşeri ‘Cahildim FETÖ’nün sarığına kandım’ diyor.”
“Biz eğitim diyortuz. Eğitim en çok da Kırşehir’e yakışır. 12. yüzyılda Cacabey Medresisi’nde astronomi okutuluyordu.”
“Ben ona nano teknoloji diyorum, o bana ‘otomobil yağacağız’ diyor. Sen otomobilin kaportasına, lastiğine talipsin, ben ‘beynini yapacağız’ diyorum. Farkımız bu.”
“Yandaş medyaya gire 2011’de yerli otomobil yağmışız, fiyatı da 20-2 bin lira olacakmış. Var mı ortada otomobil.”
“Otomobili yapan mı güçlüdür, onu yapan robot mu yoksa o robotun beynini yazan mı güçlüdür. Annelere sesleniyorum. Biz evlatlarınıza güzel bir gelecek yaratacağız.”
“Çocuklarınızı dindar yetiştirmenizden hiç rahatsız olmam. O tercih sizin. Ama çocuklarınızı kindar yetiştirmenizi asla istemem.”
“İkimiz de aşağı yukarı aynı maaşı aldık. Senden de 5 ay fazla maaş aldım. Nasıl oldu da ben garibanım da sen servet sahibi oldun.”
“Ben gariban değilim. Ben insan ayırmam. En zengin benim.”

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir