İmamoğlu, öğrencilere verilecek burs miktarını açıkladı

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu öğrencilere burs verileceğini katıldığı Habertürk canlı yayınında açıkladı.


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Hedef 75 bin ama ilk etapta 15 bin kişiye burs verilecek. Aylık 400 TL ve okul süresi boyunca verilecek. Hukuken bir engeli yok. 22 milyon diziye veren bir iştirak, öğrenciye para mı veremeyecek? Verecek tabi ki. Yarın bize hesap sormak isteyenlere bende o soruşturmaları göstereceğim. Çok net… Ben hukuka taşıyacağım hukuk ne karar verir. Ben o merci değilim.” dedi

İmamoğlu programda bir süredir tartışma konusu olan “kırık sandalye”ye ilişkin de açıklamada bulundu.

İmamoğlu, “Benim için birkaç yorum yaptılar, kırık sandalyeli diye. Ben oturdum, daha sonra sayın Cumhurbaşkanı konuştu. Ardından basın dışarı çıkarıldı, ilk konuşmamı yaptım. Diğer konuşmalara geçiş esnasında bu olay oldu. Otururken sandalye kırıldı. Hemen ayağa kalktım, sayın Büyükerşen’i tutmak istedim, baktım onu da çekeceğim, vazgeçtim” diyen İmamoğlu, “Sayın Cumhurbaşkanı tam o esnada ‘kırdın sandalyeyi, israf yaptın’dedi. Ben kendisinden ‘geçmiş olsun’ beklerdim. Devri sabık yaratma başka bir psikoloji” ifadesini kullandı.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir