İmamoğlu: Bir kişi memleketi bu hale düşürür; Milletin aklı bu milleti uçurur

İBB Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, seçim kampanyasının 100’üncü halk buluşmasını Eyüpsultan’da gerçekleştirdi. “Bunlar, bu seçime yaptıkları büyük kötülükle damga vurdular” diyen İmamoğlu, “Bu seçim, ne yazık ki yalanın, montajın, dolanın, ‘ya şu ya bu’ diyerek bu işe damga vurduğu bir seçim oldu. Bu yalanlar, bu iftiralar hiç unutulmayacak. Umuyorum milletimiz, kendi dilleriyle itiraf ettiği yalanları, onların kendi ayaklarına bu seçimde bulaştıracak” şeklinde konuştu. İktidar mensuplarının devletin tüm kurumlarını baskı altına aldığının altını çizen İmamoğlu, “Devletin memuru, bürokratı, kaymakamı, valisi, genel müdürü, -adına ne derseniz deyin- siyasetin baskısı altında görev yapıyorlar. Herkes, bir kişinin ağzına bakıyor.

Ya biz ne diyoruz biliyor musunuz? Bir kişi, bu memleketi bu hale düşürür; milletin aklı, bu milleti uçurur, uçurur. Bunlar ne dediler 2017’de?  ‘Bu sistemi seçin, Türkiye uçacak’ dediler. Doğru mu? Doğru; döviz uçtu döviz, fiyatlar uçtu, kiralar uçtu, sığınmacı sayısı uçtu. Ama milletin fakir, milletin yoksul, milletin işsiz. Biz, gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz” dedi. İmamoğlu, 101’nci ve son halk buluşmasını, Üsküdar sahilini dolduran coşkulu kalabalığa hitap ederek noktaladı.

HABER ETKİN – HABER MERKEZİ / YEŞİLPINAR – EYÜPSULTAN -İSTANBUL

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı ve Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, tüm seçim kampanyası sürecinin kendi adına 100’üncü halk buluşmasını Eyüpsultan’da gerçekleştirdi. Yeşilpınar Mahallesi’ndeki coşkulu buluşmada İmamoğlu’na, TBMM CHP Grupbaşkan vekili Engin Altay ve Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol. CHP Eyüpsultan İlçe Başkanı Doğan Sarıtaş, Saadet Partisi Eyüpsultan İlçe Başkanı Mevlüt Karsavran, eşlik etti. Vatandaşların sevgi gösterileri altında konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“BUNLAR, BU SEÇİME, YAPTIKLARI BÜYÜK KÖTÜLÜKLE DAMGA VURDULAR”

“Bu benim kaçıncı mitingim? Yüz oldu. Yüzüncü buluşmamız burada oldu. Milletimizle buluşmak, onlarla dertleşmek, onlarla konuşmak, hasbihal etmek çok güzel. Toplumumuzun bütün görüntüsü burada var. Bizi en güçlü kılan şey, bir bütün olmamızdır. Allah, birliğimizi ve bütünlüğümüzü kimseye bozdurmasın. Birbirimizi, en güçlü şekilde sevmeye devam edeceğiz. Komşuyuz. Aynı mahallede, aynı şehirde yaşıyoruz. Aynı şeylerle dertleniyoruz. Aynı şeyleri konuşuyoruz. Bakın duygularımız, hep bir bütün. Yahu kardeşim, kime oy verirsen ver; sen benim vatandaşımsın. Bunlar, bu seçime yaptıkları büyük kötülükle, damga vurdular. Bu seçim, ne yazık ki yalanın, montajın, dolanın, ‘ya şu ya bu’ diyerek bu işe damga vurduğu bir seçim oldu. Bu yalanlar, bu iftiralar hiç unutulmayacak. Umuyorum milletimiz, kendi dilleriyle itiraf ettiği yalanları, onların kendi ayaklarına bu seçimde bulaştıracak.”

“SİYASİ TERCİHLERİNDEN DOLAYI, KİMSE KİMSEYE ‘TERÖRİST’ DİYEMEZ”

“Bu milletin siyasi tercihlerine, kimse set kuramaz. Siyasi tercihlerinden dolayı, kimse kimseye ‘terörist’ diyemez. Seni bir insan beğenir, bir başkasını bir başkası beğenebilir. Yahu Allah’tan kork. Kendinin de uydurma olduğunu kabul ettiğin görüntüleri, o mitinglerde göstererek insanları aldatmak, büyük günahtır. İnsan, aldatmaz. İnsan, yalan söylemez. İnsan, iyi insan, iftira atmaz. Atmaz kardeşim. Dolayısıyla, biz onların yaptıklarını yapmayacağız. Bakın; biz seçildik, göreve geldik. ‘Bu parti, şu parti’ denmez. Bakın; Eyüpsultan ilçesi. Burada da bir AK Partili kardeşimiz, belediye başkanı seçildi. Seçilebilir. Biz, bu ilçede her attığımız adımda bu ilçenin belediyesiyle beraber çalıştık. Kapısını çaldık. Aynı masayı kurduk. Buradaki meclis üyelerimiz şahit. Onları dinledik. Bazen bizim tespit ettiğimizi değil, onların tespit ettiğinin doğru olduğunu gördük. Onu yaptık. Yahu kardeşim siyaset, her şey değil. Parti, her şey değil. Bunlar, bu ülkeyi partizanlığa boğdular. Biz, bu ülkeyi, bu zor duruma sokan partizanlığı, devletin bütün kurumlarından söküp atana kadar mücadele edeceğiz. Bu memleketin adı, Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Bu memleketin adı, şu parti devleti değil. Böyle bir şey yok. Bunu kabul etmeyiz.”

“BUNLARA GÖRE KANUN YOK. TEK ŞART VAR: ‘YA BANA OY VERİRSİN YA BERTARAF OLURSUN.’ HADİ ORADAN”

“Benim vatandaşım, siyasi tercihi ne olursa olsun, bu ülkenin asli vatandaşıdır, eşit hissedarıdır. Hiç kimse, bu vatanda kiracı değildir. Bu vatanda herkes, 86 milyon, ev sahibidir. Ama onların, o bir avuç insanın, o bir avuç insanın derdi ne biliyor musunuz? Sığınmacı sorununu unutturmak. Suriyeli sorununu unutturmak. Yoksulluğu unutturmak. Fakirliği unutturmak. Eğitimdeki sorunları unutturmak. Bir insanın uğradığı haksızlığı, adaletteki yoksulluğu unutturmak; dertleri bu. Ama bu millet, unutmayacak. Allah aşkına; pazartesi günü için bu iktidar size ne söyledi? Ekonominin çözümü ile ilgili aklınızda bir şey kaldı mı? Sığınmacı sorunuyla ilgili aklınızda bir şey kaldı mı? Hayır. Tek sözleri var: ‘O vatan haini, bu vatan haini. O terörist, bu terörist.’ Başka bir sözleri yok. Tek propagandaları bu. Bunların kötü diline aldananlar, lütfen ellerini vicdanlarına koysun, kendi adaletleriyle oy versin. Size bir şey söyleyeyim mi? 86 milyon insanın, tek bir insanına bile ‘terörist’ diyemez hiç kimse. Biz, öyle bir ahlaka sahibiz ki, erdeme ve inanca sahibiz ki, bir insanla konuşurken o insana suçla, ön yargıyla bakamazsın. Bu ülkenin yargısı var. Bu ülkenin adaleti var. Bu ülkenin kanunları var. Bunlara göre kanun yok. Tek şart var: ‘Ya bana oy verirsin ya bertaraf olursun.’ Hadi oradan. Hadi oradan. Hadi oradan. Hadi oradan.”

“BİR KİŞİ, MEMLEKETİ BU HALE DÜŞÜRÜR; MİLLETİN AKLI, BU MİLLETİ UÇURUR”

“Öyle bir akıl ki; devletin kurumlarını bile baskı altına aldılar. Devletin memuru, bürokratı, kaymakamı, valisi, genel müdürü, -adına ne derseniz deyin- siyasetin baskısı altında görev yapıyorlar. Herkes, bir kişinin ağzına bakıyor. Ya biz ne diyoruz biliyor musunuz? Bir kişi, bu memleketi bu hale düşürür. Milletin aklı, bu milleti uçurur, uçurur. Bunlar ne dediler 2017’de?  ‘Bu sistemi seçin, Türkiye uçacak’ dediler. Doğru mu? Doğru; döviz uçtu döviz, fiyatlar uçtu, kiralar uçtu, sığınmacı sayısı uçtu. Ama milletin fakir, milletin yoksul, milletin işsiz. Dolayısıyla sevgili hemşehrilerim, biz, gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. Biz, parti ayrımı yapmadık. Burada, Eminönü-Alibeyköy tramvay hattının, burada Kabataş-Mahmutbey metro hattının, yine Eyüpsultan-Bayrampaşa hattının çalışmalarını başlattık. Altyapıya, Eyüpsultan’da muvazzam yatırımlar yaptık. Ayvalıdere Yağmur Tüneli, Güzeltepe’de, Koru Deresi’nde, Alibeyköy Atatürk Caddesi’nde altyapı yatırımları yaptık. Eyüpsultan’ın yollarını yeniledik. Haliç Köprüsü’nün altından ta Silahtarağa’ya kadar yüz binlerce metrekare yeşil alanı pırıl pırıl yaptık. Onlar orayı arıtma tesisi yapacaklardı. Rezil edeceklerdi Haliç’i. Gördünüz değil mi Haliç kıyılarını? Pırıl pırıl.”

“SİZ, BİZİ BİR DE İKTİDARI ALDIĞIMIZDA GÖRÜN”

“Orada sosyal tesis açtık. Gördünüz mü sosyal tesisi? Evet, biz size hizmet ürettik. Haliç Spor Parkı’nı, Eyüpsultan Teleferik İstasyon Meydanı’nı… Kemerburgaz Kent Ormanı’na gittiniz mi? Pırıl pırıl değil mi? Biz, kent ormanını millete açtık; onlar, Kemerburgaz’daki yemyeşil alanı imara açtı. Aramızdaki fark bu. Onun için sevgili dostlar, biz Haliç’i de pırıl pırıl yaparız, memleketin yeşil alanlarını da koruruz. Dört yıldır bu kardeşinizin yönetimi, 90 bin çalışanıyla ve yol arkadaşlarıyla tek bir parselde imar artışıyla uğraşmadı. Birinin özel işiyle uğraşmadı. Ama kentsel dönüşümle uğraştı. Eyüpsultan’da, Yeşilpınar’ın temelini attı. Daha da çalışacağız. Buranın sorunlarını biliyorum. Bu sorunları biz çözeceğiz. Engellenmemize rağmen bakın iktidar tarafından, yok sayılmamıza rağmen, Eyüpsultan’daki işleri bile maddelerce sayabilirim. Siz, bizi bir de iktidar aldığımızda görün. Biz de o zaman görün. Bakın; tek farkımız olacak: Biz, ‘Şu şehir şu partiden, bu şehir bu partiden’ diye bakmayacağız. Biz, milletimize hizmet edeceğiz. Şu güzel kızlarımıza hizmet edeceğiz. Şu yakışıklı delikanlılarımıza hizmet edeceğiz. Bu milletin evlatlarına hizmet edeceğiz. Beyefendilerine, hanımefendilerine hizmet edeceğiz. O bakımdan biz, hizmete talibiz; onlar, milleti bölmeye talip. Biz, milletin kaynaklarını israfa, şatafata harcamayacağız.”

“MİLLET İTTİFAKI’NIN GÜÇLÜ KADROSUYLA GELİYORUZ”

“Ekonomiyle ilgili Allah aşkına aklınızda bir şey kaldı mı? Mesela karaborsaya düştü bankalar, karaborsaya. Döviz bürolarından, arka kapıdan döviz satın alıyor ülkemizin canım devlet bankaları. Faiz almış başını yürümüş, bankacılık sektörü bitmiş… Acaba pazartesi günü ekonominin başına getireceği kişi hakkında bilginiz var mı? Bu adamın, bu iktidarın, ekonomiyle ilgili sorumlu olacak üstün yetenekli birini duydunuz mu yanlarında? Vallahi ben bilmem; hangi akrabasını getirecek? Kaldı mı akrabası; onu bilmiyorum ya da yakın arkadaşı. Biz, kadromuzla geliyoruz. Millet İttifakı’nın güçlü kadrosuyla geliyoruz. Ve size söz: Biz, milletin evlatlarıyla çalışmaya geliyoruz. Bir avuç insanın ayrıcalıklı fertleriyle değil, milletin evlatlarıyla çalışmaya geliyoruz. Sizin çocuklarınızla, sizin gençlerinizle…”

“SAYIN KILIÇDAROĞLU, BABALA TV’DE 7 SAAT GÖZÜNÜ BİLE YUMMADAN CEVAP VERDİ”

“Size bir örnek vereyim. Geçenlerde, 13. Cumhurbaşkanımız -ki size selamını getirdim- Kemal Kılıçdaroğlu, bir programa katıldı biliyorsunuz. Babala TV diye bir programa katıldı. Bu arada 7 saat hiç uyumadı. Anladınız değil mi? Hiç uyumadı yani. Gözünü bile yummadan cevap verdi her şeye. Allah, enerjisini bol etsin. Bakın bir kişi dedi ki, ‘Siz namus sözü vermiştiniz, beni işten attı’ dedi benim için. Hatırlıyor musunuz? Bakın o kişi, bir; belediyenin elemanı değil. İki; taşeronun elemanı. Üç; 2,5 sene, yani biz görev aldıktan 2,5 sene sonra, taşeronun iş hizmeti bitti diye, elemanlar çıkartılmış, tazminat ödemiş. Biz göreve geldik. Birini çıkaracaksak, ilk gün çıkartırız öyle değil mi? 2,5 sene çalışmış. Daha ötesine gideyim. Kendi yakın akrabaları, tam 5 yakın akrabası, bizim farklı kurumlarımızda hala çalışıyor. Bakın iki tane yanlış var. Bir; bir aileden bu kadar insanın bir kurumda olması doğru değil. Bu tesadüf olamaz. Ama ona rağmen hiçbirinin hakkına dokunmadık. Hatta işini yapıyor diye terfi edenler bile var. Size bir şey söyleyeyim mi? Bizim ahlakımızda, iş yapmak için bizde ne var biliyor musunuz? Hazreti Ömer adaleti var. Bizim adaletimiz var, adaletimiz. Size bir şey söyleyeyim mi? Aynı durumda bunlar olsun, o kişilerin köklerini oradan kazımazlarsa, Allah canımı alsın. Köklerini kazırlar, bu kadar kinci davranırlar. Biz kimsenin kılına dokunmadık kardeşim.”

“NİYE KANALIN PEŞİNDE KOŞUYORLAR?”

“Burada bir mücadele veriyoruz. İnsanlarımızla doğruları paylaşıyoruz. Kimseye iftira atmıyoruz. Kimseye de çamur atmıyoruz. Kimseye yalan atmıyoruz. Siyasette herkes, kendi fikirleriyle var olsun. Ama kardeşim, ‘Bir oy için her yol mubahtır’ olmaz. Bak; bugünler gelip geçer. Bugünler biter. Dünya fani. Bugün varız, yarın yokuz. Bu millet, arkanızdan güzel dualar etsin; bunu isteyin. Bu milletin bedduasına talip olmayın. Bu milletin bedduasına değil, duasına talip olun. Seversin, sevmezsin ama saygı duyulacak konumda ol. Bunlar, bunları unuttu. Ve bu kutuplaşmış ortamda biz, milleti birleştiren, milleti buluşturan, milleti kucaklaştıran olacağız. İstanbul’u koruyacağız bunlara karşı. Beton kanal yapmalarına değil, bu şehrin nitelikli bir şehir olması için mücadele vereceğiz. Niye kanalın peşinde koşuyorlar? Niye biliyor musunuz? Dertleri deprem değil. Dertleri kentsel dönüşüm değil. Orada, bir avuç insanın arazisi var. Kimin para kazanacağının hesabını yapıyorlar. Körfez ülkelerinde kimlere söz verdilerse, o sözü yememek için uğraşıyorlar. Bakın tek dertleri bu. Allah bu şehri, bunların gazabından korusun. Bu şehir, bu kardeşinizin ekibiyle nefes almıştır. Gençler, özgürlüklerin tadını çıkarıyorlar. Biz, onlar için çalışmaya devam edeceğiz. Allah bizi mahcup etmesin.”

“BU KARDEŞİNİZ, KÖTÜ KONUŞANA ‘ŞAK’ DİYE CEVABINI VERİR, MAKAMINA BAKMAZ”

“Ben buradan, “101 kere maşallah’ demek için Üsküdar’a gideceğim. 101 kez. Dile kolay. Ne mutlu bana. 101 kez konuştum ama Allah’ıma şükrediyorum ki, tek bir kişi hakkında kötü konuşmadım. Ama bu kardeşiniz, kötü konuşana ‘şak’ diye cevabını verir, makamına bakmaz. Ondan yana endişeniz olmasın. Çocuklar, gençler; sizi çok seviyorum. Allah sizi korusun. Bu memleketin bütün evlatlarını korusun. Bu memleketin evlatlarına, güzel bir gelecek istiyoruz. Güzel gelecek için özgür, demokratik ve çağdaş bir gelecek için, milletimizin kardeşçe yaşaması için, oylarımızı 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na veriyoruz. Yarın oylarımızın bir tanesine bile -hangi partiye verilirse verilsin- bir halel gelmemesi için sandıkta görev almaya hazır mıyız? Yarın, demokrasi şöleni için, o canım Türk bayraklarımızla şölen yapmaya hazır mıyız? Güzel. Milletin iktidarına az kaldı. Sabredin; geliyor gelmekte olan.”

“VATANDAŞLIK SATILMASINA SON VERECEĞİZ”

“(Alanda bulunan, ‘Benim geleceğime elin yabancısı karar veremez’ yazılı dövizi okuduktan sonra.) Bu memleketin her yerinden, yabancılar ev satın alabilir, villa alabilir, bina alabilir: önemli değil. Ama benim, Çanakkale’den bu yana her karış toprağında bu milletin, şehitlerinin kanı varken, vatandaşlık sattırmayacağız size, sattırmayacağız. Bu devlet, vatandaşlık satan devlet olmaktan kurtulacak. Vatandaşlık satılmaz. ‘Kimse bu ülkenin vatandaşı olamaz’ değil; bak olabilir. Vatandaş olmanın esasları vardır. Yahu geliyor adam, oy kullanıyor. Türkiye’yi bilmez, Türkçe’yi bilmez, milletimizi bilmez, bu milletin geleneklerini bilmez, yaşamakla ilgili derdi yok. Tek şey var: Ev satın almış. Ya dünyanın neresinde var? Dünyanın en sıradan, böyle geçmişi olmayan bir kısım ülkelerde, sırf gayrimenkul satmak için ‘Vatandaşlık veririm’ diyen ülkeler olabilir. Ama biz.. 1000 yıllık devlet geleneği var bu topraklarda. Ayıptır, yazıktır, günahtır. Vatandaşlık satılmasına son vereceğiz. Bu kadar net.”

“ATATÜRK’ÜN İSMİNİ AĞZINA ALMAYANLAR, NE HİKMETSE SEÇİME ÜÇ GÜN KALA VİDEOLAR YAYINLIYOR”

“(‘Mustafa Kemal’in askerleriyiz’ tezahüratı üzerine…) Törenlerde, milli bayramlarda, orada burada Mustafa Kemal Atatürk’ün ismini ağzına almayanlar, ne hikmetse seçime üç gün kala videolar yayınlıyor. Onu da söyleyeyim. Milli bayramları, bu milletin gündeminden çıkartıp, sağa sola savuranlar, ne hikmetse seçime üç gün kala bir bakıyorsunuz içi Atatürk, içi Cumhuriyet’in o ilk yılları olan filmler yayınlıyorlar. Ama onlara ne hakaretler ettiğini de hepimiz biliyoruz. Ama söylüyorum: Bu memleket, inşallah yarın çok güzel bir geleceğe imza atar. Bu tarihi seçimde, hepinizi oy kullanmaya ve tarihi bir yanlışa değil, tarihi bir doğruya imza atmaya hepinizi davet ediyorum. 101’inci buluşmaya gidiyorum Üsküdar’a. Her şey çok güzel olacak. Allah’ın izniyle, her şey çok güzel olacak.”

İmamoğlu, 101’nci ve son halk buluşmasını, Üsküdar sahilini dolduran coşkulu kalabalığa hitap ederek noktalayacak.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir