İBB’nin bir teklifi daha UKOME’deki ‘iktidar’ temsilcilerinin oylarıyla reddedildi

Example HTML page

Taksiye dönüşmek isteyen bin minibüs ve dolmuş için İBB’nin hazırladığı teklif, UKOME toplantısında merkezi hükümet temsilcilerinin oylarıyla reddedildi.

İBB’nin İstanbul’da taksiye dönüşmek isteyen 1000 minibüs ve dolmuş için hazırladığı teklif, UKOME toplantısında reddedildi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) toplantısı Yenikapı’daki Avrasya Gösteri Merkezi’nde toplandı. Toplantının önemli gündem maddelerinden biri minibüsten taksiye dönüşmek isteyen 1000 taksi plakası teklifi oldu.

Teklifin oylanması öncesinde tartışmalar yaşandı. İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, teklifin hukuksuz olduklarını ve taksiciler olarak reddettiklerini söyledi. Minibüs esnaf temsilcileri ise pandemi nedeniyle çok mağduriyet yaşadıklarını, teklifin bunun giderilmesi için olumlu bir adım olacağını belirtti.

Teklif, merkezi hükümet temsilcilerinin oyları ile reddedildi. UKOME’de çoğunluk yönetmelik değişikliği belediyeden alınmış, merkezi yönetime verilmişti.

Toplantıyı yöneten İBB Genel Sekteri Can Akın Çağlar, “Konu 4 aydır gündemde, 5 bin taksi teklifinden ayırıp getirin denilmişti, yine karar çıkmadı. Bir sonraki toplantıda yeniden görüşülsün” diyerek karara tepki gösterdi.

En son kasım ayında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun başkanlık ettiği UKOME toplantısında 5 bin yeni taksi düzenlemesi teklifi üçüncü kez reddedilmişti. 1000 minibüsün taksiye dönüştürülmesi teklifi de ayrıca sunulmuş o da reddedilmişti.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir