İBB MECLİS ÜYESİ ALİ HAYDAR İŞKAR; NE YAZIK Kİ AKP KOMİSYON ÜYELERİ ”ÖZGÜRLÜK VE DEMOKRASİ İSMİNDEN KORKUYORLAR”

Example HTML page

İBB Meclisi 8’inci Seçim 3’üncü toplantı dönemi Aralık ayı 3’üncü bileşimi İBB Meclisi Başkanvekili Zeynel Abidin Okul Başkanlığında Dr. Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat merkezi Yenikapı da yapıldı.

CHP Eyüpsultan ve İBB Meclis Üyesi Ali Haydar İşkar: Gündem maddelerinin görüşüldüğü İBB Meclisi Aralık ayı 3’üncü bileşiminde gündemin 80 No’lu maddesi Harita ve Kültür Komisyonu raporu olan Eyüpsultan İlçesi Şehit Kbilay İlk Öğretim Okulunun yanında bulunan Parkın Özgürlük ve Demokrasi parkı ismi verilmesi hakkında ki konuşmasında; ‘’Ne yazık ki AK Parti’li komisyon üyeleri Özgürlük ve Demokrasi isminden korkuyorlar ki siyasi bir karar vererek ret etmişlerdir’’ ifadesinde bulundu.

İBB Meclisinde yapılan oylamada, Eyüpsulta İlçesi Güzel Tepe Mahallesi Sokulu Caddesi üzerinde bulunan Şehit Kubilay İlk Öğretim Okulu’nun yanındaki Parka Demokrasi ve Özgürlük isminin verilmesi CHP ve İYİ Parti’nin evet oyuna karşın AK Parti ve MHP’sinin oylarıyla, oy çokluğuyla ret edildi.

İşkar Konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü;

İŞKAR: ”AKP KOMİSYON ÜYELERİ DEMOKRSİ VE ÖZGÜRLÜK İSMİNDEN KORKUYORLAR”

İBB Meclisimizin 80 Nolu gündem maddesi olan Eyüpsultan İlçesi Park isimlendirmesi Harita ve Kültür Komisyonu raporu hakkında söz almış bulunmaktayım.

İlgili alan Eyüpsultan İlçesi Güzeltepe Mahallesi Sokullu Caddesi üzerinde ‘’Şehir Kubilay İlk Öğretim Okulu’nun yanındaki parktır.’’

Bu Park İBB Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından revize edilerek hizmete sunulmuştur. Yeni yapılan park vatandaşlarımızda memnuniyet yaratmakla beraber parkın isimlendirilmesi talep edilmiştir.

Güzeltepe Mahalle Muhtarlığı vatandaşların talebini gerçekleştirmek için mini bir anket düzenlemiş katılımcı bir yönetim anlayışı ile öne çıkan ‘’Demokrasi ve Özgürlük’’ ismi talep edilmiştir.

‘’Ne yazık ki AK Parti’li komisyon üyeleri Demokrasi ve Özgürlük isminden korkuyorlar ki siyasi bir karar vererek ret etmişlerdir.’’

Yapılan hizmeti hazmedemeyen birlikte yaşamı sürdürme mecburiyeti olan toplulukta, ortak değerlerimize yabancılaşmayı ideolojik, siyasal dilleri ile ifade ederken Özgürlük gibi, Demokrasi gibi hepimizin ihtiyaç duyduğu bu kavramları içselleştirerek birlikte yaşama olan inancımla hepinizi saygıyla selamlıyorum dedi.

Example HTML page

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir